Ελλάδα

Κοζάνη: Την παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο περιφερειάρχης για τα ετεροχρονισμένα κρούσματα

Κοζάνη: Την παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο περιφερειάρχης για τα ετεροχρονισμένα κρούσματα
Κοζάνη: Την Τρίτη 12 Ιανουαρίου ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 38 ετεροχρονισμένα κρούσματα από δειγματοληψίες που έγιναν στις 9 Νοεμβρίου.

Σάλος έχει προκληθεί στην Κοζάνη με την αποκάλυψη ότι 38 άνθρωποι ήταν θετικοί στον ιό από τις 9 Νοεμβρίου κάτι που όμως έγινε γνωστό από τον ΕΟΔΥ μόλις χθες. Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης ζήτησε την διενέργεια αυτεπάγγελτης εισαγγελικής έρευνας, καθώς όπως υποστηρίζει δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη και αναγκαία ιχνηλάτηση με αποτέλεσμα εν αγνοία τους πολίτες να αποτελούν εστίες διασποράς του ιού.

Τι ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ

Τα παραπάνω ανέφερε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που ολοκληρώθηκε το απόγευμα στην Κοζάνη και διενεργήθηκε μετά το σάλο που προέκυψε στην περιοχή αναφορικά με τα ετεροχρονισμένα ανακοινωθέντα κρούσματα. Στη συνέντευξη Τύπου μίλησε και ο εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ στην Κοζάνη, Ιορδάνης Ρωμιόπουλος, ο οποίος παραδέχθηκε ότι τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στην περιοχή τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, και ανακοινώθηκαν την Τρίτη, 12 του μήνα, ήταν 15 και όχι 53.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Δυτικής Μακεδονίας, Χαρίσης Γκοβεδάρος, ανέφερε ότι 31 ετεροχρονισμένα κρούσματα ανακοινώθηκε την Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, για το νομό Κοζάνης, άλλα εννέα προχθές, ενώ άλλα εννέα ετεροχρονισμένα κρούσματα ανακοινώθηκαν για την περιοχή και μέσα στο Δεκέμβριο.

Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης: Λάθη γίνονται

«Είναι γεγονός ότι υπήρχαν ετεροχρονισμένα δηλωθέντα κρούσματα. Πρόκειται για μία αστοχία του συστήματος. Θεωρώ ότι θα πρέπει να τις διορθώσουμε αυτές τις αστοχίες. Δεν πρέπει να κλονιστεί η εμπιστοσύνη του κόσμου στους αρμόδιους δημόσιους φορείς, αφού λάθη γίνονται. Πρέπει να συνεχίσουμε με ασφάλεια τις ζωές μας», αναφέρει στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, Χαράλαμπος Τσεβεκίδης.

 

Υπενθυμίζουμε ότι η περιοχή της Κοζάνης είναι σε καθεστώς αυστηρού lockdown από τις 19 Δεκεμβρίου, ενώ μέχρι στιγμής και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΓΓΠΠ τα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι 18 Ιανουαρίου.

Τα μέτρα που ισχύουν:

  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων των Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας της ΠΕ Αττικής, των Δήμων Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της ΠΕ Κοζάνης, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, των ΤΚ Στροφής, Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου του Δήμου Αρριανών της ΠΕ Ροδόπης, καθώς και εκτός της νήσου Καλύμνου, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
  • Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
  • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών
  • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, κλπ)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments