Πολιτική

Ελλάδα Τουρκία: ΚΙΝΑΛ – Ναι στον διάλογο, όχι στην παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων

Ελλάδα Τουρκία: ΚΙΝΑΛ – Ναι στον διάλογο, όχι στην παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων
Ελλάδα Τουρκία: Ο Παύλος Χρηστίδης μίλησε για τη θέση του ΚΙΝΑΛ για τις διερευνητικές συνομιλίες με την Άγκυρα.

Το ζήτημα με τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία που πρόκειται να επανεκκινήσουν στις 25 Ιανουαρίου, απασχολεί όλα τα πολιτικά κόμματα. Το Κίνημα Αλλαγής, σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Παύλου Χρηστίδη, λέει «ναι» στον διάλογο με την Τουρκία για τα θέματα των θαλασσίων ζωνών και μόνο αυτά.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, ο κ. Χρηστίδης σημείωσε ότι «αυτή είναι και η πάγια εθνική μας γραμμή για δεκαετίες».

«Διάλογος πρέπει και είναι καλό να γίνεται, έτσι άλλωστε οι λαοί προχωράνε την ειρηνική τους συνύπαρξη και γειτνίαση. Θυμίζω ότι η Τουρκία ήταν αυτή που αφενός διέκοψε τις διερευνητικές επαφές το 2016 και αφετέρου προσθέτοντας θέματα στην ημερήσια διάταξη, με αυτό τον τρόπο, υπονομεύει τον διάλογο. Διάλογος με παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων δεν νοείται. Η Άγκυρα οφείλει να σταματήσει οριστικά τις παράνομες αυτές ενέργειες», τόνισε ο Παύλος Χρηστίδης και επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να ενημερώνει τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τα μείζονα αυτά θέματα της εξωτερικής πολιτικής.

«Εμείς έχουμε να ενημερωθούμε πάρα πολύ καιρό και για τον τρόπο με τον οποίο προσέρχεται σε αυτές τις διερευνητικές επαφές η χώρα. Ξέρετε, αυτός ο διάλογος έχει και τη σημειολογία του, της συμπλήρωσης των 200 ετών από την επανάσταση του 1821. Την όποια σημειολογία έχει στο μυαλό του ο κ. Ερντογάν θα πρέπει να την ανατρέψουμε και να είμαστε και εμείς έτοιμοι να ανταπαντήσουμε με συγκεκριμένο σχέδιο και προτάσεις δικές μας. Την εθνική γραμμή και στρατηγική θα πρέπει να προασπίσουμε, χωρίς προκλήσεις ή παραβιάσεις των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από την γείτονα. Χωρίς πλοία να κόβουν βόλτες στο Αιγαίο ή άλλες προκλητικές και παράνομες όπως αυτό που έγινε στην Αγία Σοφία», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Να θυμίσουμε ότι εξελίξεις υπάρχουν από χθες στη Χαριλάου Τρικούπη. Η Φώφη Γεννηματά καθαίρεσε από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος τον Ανδρέα Λοβέρδο. Όπως αναφέρεται στην σχετική απόφαση: «Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κανονισμού της Βουλής, ορίζονται, κατά σειρά, οι βουλευτές Κώστας Σκανδαλίδης και Μιχάλης Κατρίνης».

5198414-1200x800

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments