Ελλάδα

Κακοκαιρία Ελλάδα: Ο «Λέανδρος» είναι εδώ – Πού χιονίζει

Κακοκαιρία Ελλάδα: Ο «Λέανδρος» είναι εδώ – Πού χιονίζει
Κακοκαιρία Ελλάδα: Στα λευκά έχει ντυθεί μεγάλο τμήμα της Βόρειας Ελλάδας.

Η κακοκαιρία «Λέανδρος» ξεκίνησε την επέλασή της. Πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας είναι ήδη στα λευκά, ενώ αναμένονται χιονοπτώσεις όλο το βράδυ.

Ήδη, χιονίζει στη Θεσσαλονίκη και σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας. Όπως σας έχει ενημερώσει το pagenews.gr, τα σχολεία αύριο στη Φλώρινα θα παραμείνουν κλειστά. Πυκνή είναι η χιονόπτωση στην περιοχή, αλλά και στα ορεινά των νομών Κοζάνης και Καστοριάς.

Να σημειώσουμε ότι εν όψει της σφοδρής κακοκαιρίας που έχουν προβλέψει οι μετεωρολόγοι αύριο Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί ευρεία έκτακτη σύσκεψη στις 10:00 το πρωί στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, για τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων.

Χιονίζει στη Θεσσαλονίκη – Δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα μέχρι τώρα

Aσθενείς χιονοπτώσεις σημειώνονται από το βράδυ της Πέμπτης στα ορεινά του Δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο Σοχό, το Πευκοχώρι, τον Λαχανά, τον Χορτιάτη, την Ξυλόπολη και την Όσσα.

Σύμφωνα με το lagadasnet.gr, οι θερμοκρασίες που επικρατούν είναι κάτω από το μηδέν, ενώ ταυτόχρονα σημειώνεται χιονόπτωση. Τα μέλη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου βρίσκονται σε επιφυλακή με αλατιέρες και εκχιονιστικά που κινούνται στον ορεινό όγκο.

O μηχανισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης έχει τεθεί από το μεσημέρι σε 24ωρη επιφυλακή εν όψει τις ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού, και τα συνεργεία με αλατοδιανομείς και υδροφόρες είναι έτοιμα να επιχειρήσουν, αν χρειαστεί. Σάκοι με αλάτι μοιράστηκαν σε νοσοκομεία και σχολεία.

Για τυχόν προβλήματα σχετιζόμενα με την κακοκαιρία οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται σε 24ωρη βάση στο τηλέφωνο της Δημοτικής Αστυνομίας 2313 317.930.

Χιονοπτώσεις στο Κιλκίς – Χιονίζει και στην Πέλλα

Το χιόνι έφτασε στην πόλη του Κιλκίς, αλλά και στα ορεινά του νομού Πέλλας. Ασθενής χιονόπτωση σημειώνεται στον νομό Σερρών, στην Εγνατία Οδό, μετά τα διόδια. Στο Νευροκόπι της Δράμας το θερμόμετρο δείχνει 0 βαθμούς Κελσίου, στη Φλώρινα 1, στο Κιλκίς 2, στην Κοζάνη 3.

Δείτε την πανέμορφη εικόνα από το Κιλκίς

Λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ της Πέμπτης, η κακοκαιρία «Λέανδρος» έφτασε και στην Κοζάνη, αφού νιφάδες χιονιού έπεσαν ακόμη και στο κέντρο της πόλης.

Νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση αναμένονται στη Μακεδονία την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν. Τη νύχτα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.

Δείτε βίντεο από την Κοζάνη

Δείτε την πρόγνωση του καιρού από το Meteo

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments