Ελλάδα

Λεωνίδας Πελεκανάκης: Πέθανε από κορωνοϊό ο Έλληνας Ολυμπιονίκης

Λεωνίδας Πελεκανάκης: Πέθανε από κορωνοϊό ο Έλληνας Ολυμπιονίκης
Λεωνίδας Πελεκανάκης: Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον κορωνοϊό.

Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί, Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, σε ηλικία 58 ετών μετά από μάχη δύο μηνών με τον κορωνοϊό, βυθίζοντας στο πένθος τόσο τους οικείους του όσο και τον χώρο της ελληνικής ιστιοπλοΐας.

Είχε αγωνιστεί με την ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες του 1984. Μαζί με τον Ηλία Χατζηπαυλή, είχαν τερματίσει έκτοι στην κατηγορία «Star». Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», ο Λεωνίδας Πελεκανάκης δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας.

Μάλιστα, μέχρι και τον περασμένο Οκτώβριο έπαιρνε μέρος σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης. Το 2004, είχε δώσει το παρών και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας μαζί με τον Γιώργο Κοντογούρη.

Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου του 1962. Από την παιδική του ηλικία βρέθηκε στο άθλημα της ιστιοπλοΐας και ξεκίνησε κάνοντας όπτιμιστ στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά ενώ συνέχισε σε άλλες ολυμπιακές κατηγορίες όπως Finn, Star, Soling ενώ υπήρξε και από τους κορυφαίους αθλητές στην ανοικτή θάλασσα με διεθνείς διακρίσεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα στην «Καθημερινή».

Επρόκειτο για ένα από τα καλύτερα «τιμόνια» της γενιάς του. «Όλη η ζωή του ήταν η ιστιοπλοΐα. Αγαπούσε πολύ το άθλημα», δήλωσε στην «Κ» συντετριμμένος ο Ολυμπιονίκης Δημήτρης Δεληγιάννης. Να αναφέρουμε πως ο Λεωνίδας Πελεκανάκης μαζί με τον Δημήτρη Δεληγιάννη και τον Τάσο Μπουντούρη είχαν αναδειχθεί παγκόσμιοι πρωταθλητές στο Soling to 1993.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments