Ελλάδα

Όλα δείχνουν άνοιγμα καταστημάτων τη Δευτέρα – Αύριο η κρίσιμη συνεδρίαση της επιτροπής

Όλα δείχνουν άνοιγμα καταστημάτων τη Δευτέρα – Αύριο η κρίσιμη συνεδρίαση της επιτροπής
Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η επιτροπή για το άνοιγμα ορισμένων καταστημάτων από την ερχόμενη Δευτέρα.

Με αγωνία περιμένουν την αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής οι άνθρωποι του λιανεμπορίου. Οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών αναφέρουν ότι οι επιστήμονες θα αποφασίσουν το άνοιγμα ορισμένων καταστημάτων από την προσεχή Δευτέρα. Φυσικά αυτό θα γίνει κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Θα πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα προκειμένου να μη ξεφύγει η κατάσταση ξανά. Όπως όλα δείχνουν τα καταστήματα θα ανοίξουν με την γνωστή μέθοδο του Click Away.

Παράλληλα θα ανοίξουν τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής. Από τις 18/1 αναμένεται να ξεκινήσει και το click in shop σε καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και αργυροχρυσοχοΐας. Σε αυτή την περίπτωση ο πελάτης θα προσέρχεται στο κατάστημα κατόπιν ραντεβού, για το οποίο θα ενημερώνεται τηλεφωνικά ή με γραπτό μήνυμα ως προς την ημέρα και την ώρα προσέλευσης. Επιπλέον, η λίστα των ημερήσιων ραντεβού θα είναι αναρτημένη στην είσοδο του καταστήματος.

Αναφορικά με το άνοιγμα των βιβλιοπωλείων δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν οι πελάτες θα μπορούν να μπουν στο κατάστημα όπως ίσχυε μέχρι τις 2 Ιανουαρίου. Στην νέα, εμπορική πραγματικότητα προστίθεται και η λειτουργία των εμπορικών κέντρων, όπου θα υπάρχει δυνατότητα αφενός για παραλαβή εντός στα στεγασμένα καταστήματα όσο και παραλαβή εκτός για όλους τους υπόλοιπους κωδικούς, πλην ένδυσης, υπόδησης και κοσμηματοπωλείων.

Θετικοί σε σταδιακό άνοιγμα της αγοράς οι ειδικοί

Το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς με μεγάλη προσοχή και αυστηρά μέτρα προτείνουν η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών- Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη και ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.  Όπως επισημαίνει η κ. Παγώνη το ιικό φορτίο δεν παύει να είναι υψηλό τόσο στην Αττική όσο και σε πολλές άλλες πόλεις, ωστόσο «αν οι δείκτες που θα έχουμε μέχρι την Κυριακή είναι αυτοί που έχουμε μέχρι σήμερα, συμφωνώ με το άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα αυξηθούν και τα τεστ για να υπάρχει έλεγχος όσον αφορά στους ασυμπτωματικούς και τη μετάδοση. Στη συνέχεια πρέπει να ανοίξουν τα γυμνάσια και λύκεια και ιδιαίτερα η Γ’Λυκείου.

Τονίζει δε ότι εάν τηρηθούν τα μέτρα, δε θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων. «Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά περιμέναμε μια μεγάλη αύξηση λόγω της κινητικότητας, όμως τα κρούσματα δεν ανέβηκαν, γιατί ο κόσμος πρόσεχε», υπογράμμισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.   Πιο επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο κ. Καπραβέλος τονίζοντας ότι κάθε άνοιγμα διευκολύνει τη διασπορά του ιού. «Επειδή στη Θεσσαλονίκη καήκαμε και ζήσαμε εφιαλτικές στιγμές, από δω και πέρα που προχωράμε σταδιακά σε άρση των μέτρων, φοβούμαστε, γιατί η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Έχουμε μπροστά μας 2-3 δύσκολους μήνες. Θα πρέπει οποιαδήποτε άρση μέτρου να γίνει με προσοχή και να μετρήσουμε τους υγειονομικούς κανόνες. Διαφορετικά θα βιώσουμε ένα τρίτο κύμα», σημειώνει ο διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments