Ελλάδα

Χιόνια στην Αθήνα: Χιονίζει τώρα στην Πάρνηθα

Χιόνια στην Αθήνα: Χιονίζει τώρα στην Πάρνηθα
Χιόνια στην Αθήνα: Ο «Λέανδρος» έφτασε στην Αττική.

Η κακοκαιρία “Λέανδρος” δηλώνει παρούσα, με την Πάρνηθα να ντύνεται στα λευκά και τις θερμοκρασίες που καταγράφονται στην Αττική να είναι ιδιαίτερα αισθητές. H live κάμερα που βρίσκεται στο καταφύγιο Μπάφι καταγράφει τα πρώτα χιόνια που πέφτουν στο βουνό από τα ξημερώματα.

Μάλιστα η χιονόπτωση αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες. Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές.

Στο ψυγείο η χώρα:

Η ψυχρή εισβολή του «Λεάνδρου» σύμφωνα με τα δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα συνοδευτεί από χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας έως και την ερχόμενη Δευτέρα. Σημειώνεται ότι χιόνια ακόμη και σε πεδινές περιοχές σε Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία.  Ο υδράργυρος μάλιστα θα πέσει κάθετα, από τους περίπου 15-16 βαθμούς, στους περίπου 5 στην Αττική και κάτω από το μηδέν στα βόρεια. Παράλληλα θα πνέουν ισχυροί άνεμοι 8-9 μποφόρ.

Χιόνια και στα ορεινά της Λάρισας

Χιόνια αντίκρισαν ξυπνώντας και οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών της Λάρισας. Συγκεκριμένα χιόνισε τη νύχτα σε ορεινές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας, ενώ οι εικόνες με το πρώτο φως της ημέρας έρχονται από το Λιβάδι Ελασσόνας. Σύμφωνα με ανάρτηση της «Πρωινής Εφημερίδας Λιβαδίου», η χιονόπτωση σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης με το χιόνι να ντύνει στα λευκά τις σκεπές των σπιτιών και τα αυτοκίνητα. Η θερμοκρασία στην περιοχή το πρωί ήταν στους -3 βαθμούς Κελσίου.

Τι λέει η πρόγνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021:

Τα γενικά χαρακτηριστικά και οι προειδοποιήσεις σχετικά με την πρόγνωση του καιρού για σήμερα αναφέρουν πως θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες και στα ορεινά και τα βόρεια ημιορεινά χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα βόρεια θα ενταθούν, οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές, ενώ από νωρίς το βράδυ θα χιονίσει και στα πεδινά της Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα δυτικά και νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν πρόσκαιρα σε νοτίων διευθύνσεων. Τη νύχτα στα δυτικά και τα βόρεια θα επικρατήσουν και πάλι βόρειοι άνεμοι 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments