Πολιτική

Κορωνοϊός Βουλή: Ο Μητσοτάκης ενημερώνει την Παρασκευή το κοινοβούλιο για την πορεία της πανδημίας

Κορωνοϊός Βουλή: Ο Μητσοτάκης ενημερώνει την Παρασκευή το κοινοβούλιο για την πορεία της πανδημίας
Κορωνοϊός Βουλή: Η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί της Παρασκευής.

Αύριο Παρασκευή στις 10:30 θα ξεκινήσει η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, στο πλαίσιο της οποίας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώσει τη Βουλή αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να παραθέσει τα δεδομένα που αφορούν την εξέλιξη της πανδημίας, καθώς και τα στοιχεία που αφορούν στη διαχείριση και αντιμετώπισή της από τις συναρμόδιες αρχές.

Την πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ενημερώσει το κοινοβούλιο είχε προαναγγείλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης με αφορμή το αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, που ζήτησε σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Όπως είχε τονίσει ο κ. Ταραντίλης «η αντιμετώπιση της πανδημίας αποτελεί εθνικό στοίχημα. Γι΄αυτό μέχρι σήμερα έχουν γίνει ειδικές συζητήσεις στο Κοινοβούλιο ώστε ο ελληνικός λαός να είναι πλήρως ενημερωμένος για τις θέσεις και τις προτάσεις των κομμάτων» ενώ είχε σημειώσει πως «Η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί ειλικρίνεια και ρεαλιστικές προτάσεις. Τις περιμένουμε».

Επίσης, αύριο, μετά την εισήγηση των λοιμωξιολόγων, θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για το άνοιγμα ή όχι της αγοράς τη Δευτέρα με τα εργαλεία των click away – click in shop.

Ο Χρήστος Ταραντίλης στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών είπε: «Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τα στοιχεία και προχωρά βήμα-βήμα σε αποφάσεις, με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων.

Δεν βάζει σε καμιά ζυγαριά την προστασία της ανθρώπινης ζωής, αλλά δεν αγνοεί τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας και της επιχειρηματικότητας, όπως για παράδειγμα του εμπορίου, που έχει μπροστά του την περίοδο εκπτώσεων.

Αποφάσεις για το επόμενο διάστημα θα λαμβάνονται -μετά από τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων- και θα ανακοινώνονται κάθε Παρασκευή από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας».

Όπως είπε «Αυτό θα γίνει και αύριο». Και συνέχισε: «Σε κάθε περίπτωση -λαμβάνοντας υπόψη και τα διαδραματιζόμενα σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες- συνεχίζουμε την άμυνα απέναντι στην πανδημία και ταυτόχρονα εντείνουμε την αντεπίθεση, εφαρμόζοντας το σχέδιο «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό.

Πρόκειται για το πιο πολύπλοκο εγχείρημα που ανέλαβε ποτέ το ελληνικό Κράτος στον τομέα της υγείας και τα στοιχεία δείχνουν ότι η χώρα μας προχωράει με ικανοποιητικό ρυθμό, μεθοδικότητα, ασφάλεια και διαφάνεια.

Έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί σε 146 Νοσοκομεία και σε πολλά από αυτά έχει ήδη ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των υγειονομικών με την πρώτη δόση του εμβολίου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments