Ελλάδα

Αρνητές μάσκας: Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι για την επίθεση στον σταθμάρχη του Μετρό

Αρνητές μάσκας: Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι για την επίθεση στον σταθμάρχη του Μετρό
Αρνητές μάσκας: Οι δύο δράστες ταυτοποιήθηκαν και προσήχθησαν στην Ασφάλεια. Συνελήφθη και αστυνομικός ειδικός φρουρός που τους κάλυπτε.

Δύο προσαγωγές έγιναν για τη βάναυση επίθεση στον σταθμάρχη του Μετρό στην Ομόνοια που σόκαρε τους πάντες. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δύο δράστες είναι αδέλφια από το Περιστέρι ηλικίας 15 και 17 ετών, Έλληνες και ταυτοποίηθηκαν από τα αποτυπώματα στο βαγόνι και από τις κάμερες ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν φαίνεται να έχουν απασχολήσει ξανά τις αρχές. Η ΕΛΑΣ αναμένει την αναγνώριση από το θύμα της επίθεσης και κρατούνται στην υποδιεύθυνση ασφάλειας Αθηνών στην Κυψέλη. Αν ο σταθμάρχης τους αναγνωρίσει, αναμένεται να εκδώσει το πρωί ένταλμα σύλληψης εις βάρος τους ο Εισαγγελέας.

Παράλληλα, προσήχθη και αστυνομικός ειδικός φρουρός, ο οποίος φέρεται να γνώριζε τους ανήλικους και να τους συμβούλευε πώς θα προφυλαχθούν.

Ο ίδιος υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι δεν κάλυπτε τους ανήλικους. Οπως υποστηρίζει, τον πήρε τηλέφωνο η μητέρα τους και αντί να τους συλλάβει, δεν το ανέφερε στην υπηρεσία. Ο αστυνομικός συνελήφθη και κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία και παράβαση καθήκοντος. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. αναζητούν τη σχέση του αστυνομικού-ειδικού φρουρού με την οικογένεια.

Τι είχε καταθέσει ο 52χρονος σταθμάρχης του Μετρό

Ο 52χρονος σταθμάρχης, ο οποίος έχει υποστεί κατάγματα στα πλευρά και το πρόσωπο, έδωσε χθες την πρώτη του κατάθεση για το πολύ σοβαρό συμβάν υποστηρίζοντας, ανάμεσα σε άλλα, ότι αιφνιδιάστηκε καθώς του επιτέθηκαν πισώπλατα. Χθες, οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση έδειξαν στον άτυχο σταθμάρχη φωτογραφίες νεαρών που έχουν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν, καθώς υπήρχε η εκτίμηση ότι οι δράστες της επίθεσης είναι σεσημασμένοι.

Όπως ισχυρίστηκε ο 52χρονος στην κατάθεσή του, τα δύο άτομα που τον ξυλοκόπησαν στην αποβάθρα του μετρό Ομονοίας ήταν νεαρά σε ηλικία, μιλούσαν καλά ελληνικά. Μάλιστα, όπως είπε μπορεί να τους αναγνωρίσει εύκολα, καθώς θυμάται αρκετά καλά τα πρόσωπά τους. Σημειώνεται ότι ο άγριος ξυλοδαρμός προκάλεσε και την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών που διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Την είδηση είχε κάνει γνωστή με ανακοίνωσή της η ΣΤΑΣΥ.

«Η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ καταδικάζει απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε σήμερα (σ.σ. την Τρίτη 13 Ιανουαρίου), εντός συρμού του Μετρό, εργαζόμενος- υπεύθυνος σταθμού της εταιρείας την ώρα που μετέβαινε στο χώρο εργασίας του, επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του και τη διακομιδή του σε νοσοκομείο.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Ιανουαρίου 2021, όταν κατά τη διάρκεια της διαδρομής από την Ανθούπολη προς την Ομόνοια, ο εν λόγω εργαζόμενος ζήτησε από δύο νεαρούς επιβάτες να φορέσουν τη μάσκα τους και στον έναν εξ αυτών να κατεβάσει τα πόδια του από το κάθισμα.

Οι δύο νεαροί αρχικά επιτέθηκαν φραστικά στον υπεύθυνο σταθμού της ΣΤΑΣΥ, ενώ στη συνέχεια και αφού αυτός αποβιβάστηκε στην Ομόνοια τον ακολούθησαν και στην αποβάθρα του σταθμού τον γρονθοκόπησαν με βιαιότητα , ενώ τον χτύπησαν με κλωτσιές και σε διάφορα άλλα σημεία του σώματός του.

Το θύμα με πόνους στο πρόσωπο και το σώμα του μεταφέρθηκε σε χώρο του σταθμού, απ΄ όπου τον παρέλαβε μετά από λίγο το ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο, ενώ οι δράστες διέφυγαν.

Ερευνα για το περιστατικό και τον εντοπισμό των δραστών διενεργεί η Ελληνική Αστυνομία, ενώ η ΣΤΑΣΥ θα συμβάλλει με κάθε μέσο και κάθε τρόπο στην αστυνομική έρευνα, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να τους καταλογιστούν οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις.

Παράλληλα η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ θα συνδράμει στη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων για την αποτροπή στο μέλλον ανάλογων βίαιων περιστατικών κατά εργαζομένων της, ενώ προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να εμπεδωθεί σε όλους τους πολίτες το αίσθημα σεβασμού που απαιτείται να έχουν κατά τη διάρκεια της χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και κυρίως απέναντι στους εργαζόμενους πρώτης γραμμής σε αυτά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments