Ελλάδα

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Χιονίζει προς Δομοκό, Μπράλο και Καρπενήσι

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Χιονίζει προς Δομοκό, Μπράλο και Καρπενήσι
Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Πυκνή είναι η χιονόπτωση σε όλα τα ορεινά της δυτικής και βόρειας Φθιώτιδας.

Ο «Λέανδρος» έχει φέρει χιονοπτώσεις ήδη στη βόρεια και τη δυτική Φθιώτιδα. Χιόνι πέφτει στα ορεινά – ημιορεινά διαμερίσματα της Φθιώτιδας από Παρνασσό μέχρι τον Τυμφρηστό και τον ορεινό όγκο του Δομοκού από νωρίς το βράδυ της Παρασκευής (15/1).

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, στο εθνικό οδικό δίκτυο, πυκνή χιονόπτωση υπάρχει στον δρόμο για τον Δομοκό από το 7ο χιλιόμετρο, στον Μπράλο από το Χάνι του Καρανάσιου και πάνω, ενώ στην εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου το χιόνι έχει κατέβει στον Άγιο Γεώργιο.

Πυκνή χιονόπτωση έχουμε σε όλα τα ορεινά χωριά της δυτικής και βόρειας Φθιώτιδας, όπως και στην Υπάτη από όπου μπορείτε να δείτε και το παρακάτω βίντεο:

Δεκάδες μηχανήματα της Περιφέρειας και των Δήμων έχουν ήδη ενεργοποιηθεί ή είναι σε επιφυλακή, έχοντας ρίξει αλάτι και θα επεμβαίνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι. Να σημειώσουμε ότι η Πολιτική Προστασία έχει κάνει συστάσεις να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις για να μην υπάρχουν εγκλωβισμοί και ατυχήματα λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που αναμένεται σε πολλά σημεία.

Στον Πλάτανο (Στάγια) το έχει στρώσει

Πανέμορφη εικόνα από την πλατεία της Υπάτης

Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου – Χιόνια και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Αττική

Να σημειώσουμε ότι ο προγνώστης καιρού Σάκης Αρναούτογλου έχει προειδοποιήσει για σφοδρές χιονοπτώσεις το βράδυ του Σαββάτου. Ο έμπειρος προγνώστης καιρού σημειώνει ότι από τις μεταμεσονύχτιες ώρες ξεκινούν χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Χιόνια θα έχουμε και στη Θεσσαλονίκη.

Το βράδυ του Σαββάτου τα χιόνια θα φτάσουν και στην Αττική. Είναι χαρακτηριστικό ότι μπορεί να χιονίσει ακόμα και σε υψόμετρο 200 μέτρων.

Την Κυριακή θα επέλθει μια σταδιακή, πρόσκαιρη όμως βελτίωση, αφού για τη Δευτέρα μας… έρχεται νέος γύρος χιονοπτώσεων. Όμως, επειδή η ακριβής πορεία του χαμηλού που θα προκαλέσει τη νέα επιδείνωση από το απόγευμα της Κυριακής δεν έχει ξεκαθαρίσει, ο Σάκης Αρναούτογλου επιφυλάχθηκε να δώσει περισσότερα στοιχεία για τις περιοχές που θα έχουν τις χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, όταν θα βγουν τα νέα προγνωστικά δεδομένα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments