Ελλάδα

SMS 13033: Τι κωδικό στέλνουμε για τα ψώνια μετά τα νέα μέτρα – Ο χρονικός περιορισμός

SMS 13033: Τι κωδικό στέλνουμε για τα ψώνια μετά τα νέα μέτρα – Ο χρονικός περιορισμός
SMS 13033: Ανοίγουν ξανά τα καταστήματα, χωρίς να χρειάζεται να κλείσουμε ραντεβού. Μπήκε χρονικός περιορισμός, τι ισχύει για τις «κόκκινες» περιοχές.

Από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου ανοίγει ξανά το λιανεμπόριο, αλλά και τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής, οι υπηρεσίες διαιτολογίας, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, καθώς και τα ΚΤΕΟ.

Για να κάνουμε τα ψώνια μας δεν χρειάζεται να κλείνουμε ραντεβού στα καταστήματα, αλλά να στέλνουμε SMS με τον κωδικό 2. Το click away θα ισχύσει μόνο για τις «κόκκινες» περιοχές. Το προτεινόμενο ωράριο για τα καταστήματα είναι από τις 7:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ, έτσι ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Μπαίνει χρονικός περιορισμός

Τα SMS με τον αριθμό 2 στο 13033 θα έχουν διάρκεια 2 ωρών κατά τις οποίες θα γίνονται οι αγορές στα καταστήματα. Το δίωρο θα ισχύει για όλη τη μετακίνηση από το σπίτι μέχρι το κατάστημα και την επιστροφή και οι πολίτες θα πρέπει να το επιδεικνύουν κατά τη διάρκεια πιθανού ελέγχου από την Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε:

  • Η μετακίνηση στα καταστήματα γίνεται με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης
  • Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.
  • Τα SMS έχουν διάρκεια 2 ωρών κατά οποία ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή, με συγκριτικό χρονικό σημείο την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησης του.

Εν τω μεταξύ, αρχικά σήμερα ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό ότι το πρόστιμο για τους παραβάτες θα πάει στα 500 ευρώ από τα 300, αλλά στη συνέχεια, μετά τη συζήτηση-σύγκρουση στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι θα μείνει στα 300 ευρώ, αλλά θα επαναξιολογηθεί σε 10 μέρες ανάλογα με τη συμπεριφορά των πολιτών.

«Δεν είναι ο σκοπός μας η καταστολή αλλά η συμμόρφωση», τόνισε ο πρωθυπουργός και έκανε λόγο για ορισμένους πολίτες που επέδειξαν προκλητικότατη συμπεριφορά.

Όπως εξήγησε, τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν αφορούν τον έναν, δεν είναι δηλαδή σαν την περίπτωση όπου κάποιος δεν φορά ζώνη στο αυτοκίνητο και θα υποστεί ο ίδιος τις συνέπειες. «Μια τέτοια συμπεριφορά μπορεί να μην έχει κάτι για τον ίδιο άλλα τραγικές συνεπείς για τους συγγενείς του ή ανθρώπους που δεν γνωρίζει», είπε και προσέθεσε ότι σε μια κίνηση να στείλουμε το μήνυμα ότι θέλουμε τη συμμόρφωση με γνώμονα τη λογική και όχι το φόβο του πρόστιμου θα παραμείνει προσωρινά στα 300 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments