Διεθνή

Γερμανία κορωνοϊός: Η Μέρκελ σκέφτεται lockdown με «λουκέτο» στις δημόσιες συγκοινωνίες

Γερμανία κορωνοϊός: Η Μέρκελ σκέφτεται lockdown με «λουκέτο» στις δημόσιες συγκοινωνίες
Γερμανία κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα, ακόμα πιο αυστηρά από τα τωρινά, εξετάζονται στη χώρα της κεντρικής Ευρώπης.

Χειροτερεύει η κατάσταση σε όλη την Ευρώπη αναφορικά με τον κορωνοϊό, ενώ ούτε η Γερμανία αποτελεί εξαίρεση. Αντίθετα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, που βλέπει την πανδημία να επιδεινώνεται με ραγδαίο ρυθμό στη χώρα της κεντρικής Ευρώπης, μετά και τον εντοπισμό κρουσμάτων με το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού, που εντοπίστηκε αρχικά στη Βρετανία.

Τώρα, η Γερμανίδα καγκελάριος σκέφτεται να βάλει «λουκέτο» στις δημόσιες συγκοινωνίες για να εμποδίσει την περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού και για να αποφύγει νέα, μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας. Πρέπει να σημειωθεί ότι το τελευταίο 24ωρο η Γερμανία ανακοίνωσε ρεκόρ 1.244 θανάτων λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την Bild, η Μέρκελ σκέφτεται μέτρα για το κλείσιμο των τοπικών και υπερτοπικών δημόσιων συγκοινωνιών. Ωστόσο, ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι αποφάσεις για τις τελικές ενέργειες της κυβέρνησης.

Οι ειδικοί ζητούν πιο σκληρά μέτρα, στο πλαίσιο του lockdown και επισημαίνουν ότι οι κανόνες είναι πιο χαλαροί και οι πολίτες ταξιδεύουν περισσότερο απ’ ότι τον Μάρτιο.

Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ υποστήριξε ότι με τους 1.244 θανάτους, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων της πανδημίας ανέρχεται σε 43.881. Επίσης, αναφέρθηκαν 25.164 νέες μολύνσεις.

Οι γερμανικές Αρχές έχουν επιβάλλει περιορισμούς στις κοινωνικές επαφές, κλειστά σχολεία και περιορισμένα ταξίδια στις περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. Όμως, οι κανόνες δεν εφαρμόζονται ενιαία σε όλα τα κρατίδια. Την ίδια ώρα, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα μέτρα δεν επαρκούν, καθώς δεν οδηγούν σε πλήρες lockdown, ενώ υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις.

Σε έκτακτη συνεδρίαση προχώρησε την Πέμπτη ο ΠΟΥ για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού που δημιουργούν τεράστια ανησυχία παγκοσμίως. Αναμένονται οι συστάσεις από τον Οργανισμό.

Το πιο ανησυχητικό είναι πως η αναζωπύρωση του ιού πλήττει και την Κίνα, η οποία είχε σε μεγάλο βαθμό θέσει υπό έλεγχο την πανδημία, αλλά σήμερα ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο από την ασθένεια στο έδαφός της από τον περσινό Μάιο.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, την ίδια ώρα το βρετανικό παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορωνοϊού και το νοτιοαφρικανικό, τα οποία θεωρούνται ιδιαίτερα μεταδοτικά, εξαπλώνονται: ο αριθμός των χωρών και των εδαφών όπου έχει εντοπιστεί πλέον το νέο στέλεχος του κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη νότια Αγγλία ανέρχεται σε 50, ενώ αυτών στις οποίες έχει εντοπιστεί το νέο στέλεχος του ιού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Νότια Αφρική σε 20, υπολογίζει ο ΠΟΥ, σύμφωνα με τον οποίο οι αριθμοί αυτοί υπολείπονται μάλλον των πραγματικών.

Επίσης, ένα τρίτο παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορωνοϊού, προερχόμενο από την Αμαζονία της Βραζιλίας, την ανακάλυψη του οποίου ανακοίνωσε την Κυριακή η Ιαπωνία, αναλύεται και θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στην ανοσολογική απόκριση, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ο οποίος κάνει λόγο για «ένα ανησυχητικό παραλλαγμένο στέλεχος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments