Διεθνή

Γερμανία κορωνοϊός: Πάνω από 22.000 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Γερμανία κορωνοϊός: Πάνω από 22.000 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο
Γερμανία κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια οι μολύνσεις στη χώρα.

Κρίσιμες στιγμές περνά η Γερμανία, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού δε λέει να υποχωρήσει. Σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το υγειονομικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια. Συγκεκριμένα, τις τελευταίες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 22.368 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολό τους να φθάνει τα 2.000.958.

Το ίδιο διάστημα στη Γερμανία καταγράφηκαν άλλοι 1.113 θάνατοι ασθενών με την covid-19, με τον απολογισμό της πανδημίας να φτάνει ως αυτό το στάδιο τους 44.994 νεκρούς.

Βλέποντας τα νούμερα αυτά η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, σκέφτεται να βάλει «λουκέτο» στις δημόσιες συγκοινωνίες για να εμποδίσει την περαιτέρω εξάπλωση του ιού και για να αποφύγει νέα, μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας. Σύμφωνα με την Bild, η Μέρκελ σκέφτεται μέτρα για το κλείσιμο των τοπικών και υπερτοπικών δημόσιων συγκοινωνιών. Ωστόσο, ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι αποφάσεις για τις τελικές ενέργειες της κυβέρνησης. Οι ειδικοί ζητούν πιο σκληρά μέτρα, στο πλαίσιο του lockdown και επισημαίνουν ότι οι κανόνες είναι πιο χαλαροί και οι πολίτες ταξιδεύουν περισσότερο απ’ ότι τον Μάρτιο.

Οι γερμανικές Αρχές έχουν επιβάλλει περιορισμούς στις κοινωνικές επαφές, κλειστά σχολεία και περιορισμένα ταξίδια στις περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. Όμως, οι κανόνες δεν εφαρμόζονται ενιαία σε όλα τα κρατίδια. Την ίδια ώρα, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα μέτρα δεν επαρκούν, καθώς δεν οδηγούν σε πλήρες lockdown, ενώ υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις. 

Δραματική προειδοποίηση για έως και δέκα εκατ. κρούσματα

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερ Κοχ (RKI) Λόταρ Βίλερ προειδοποίησε τις προηγούμενες ημέρες για «αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γερμανία σε έως και δέκα εκατομμύρια τον Μάιο ή τον Ιούνιο, εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της επιδημίας» με δηλώσεις του στο Βερολίνο.

«Εάν δεν καταστεί δυνατόν να μειωθούν αποτελεσματικά οι επαφές, ο αριθμός των ασθενών θα φτάσει αυτόν το νούμερο εντός δύο ή τριών μηνών, κάτι το οποίο θα έχει στην περίπτωση αυτή τις ανάλογες συνέπειες στο σύστημα υγείας», όπως είπε. “Η επιβεβλημένη ελαχιστοποίηση των επαφών θα μπορούσε να μειώσει τον αριθμό των κρουσμάτων. Μην συγκεντρώνεστε, μείνετε σπίτι όποτε μπορείτε. Ο καθένας πρέπει να απέχει τουλάχιστον ενάμισι μέτρο από τους άλλους. Απαιτείται πλέον φρόνηση και αλληλεγγύη. Εάν αυτό εφαρμοστεί στη Γερμανία, ο αριθμός των κρουσμάτων θα μπορούσε να μειωθεί», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments