Ελλάδα

Επίθεση στο Μετρό: Η σύλληψη των 2 δραστών και η σχέση με την επίθεση με το βιτριόλι

Επίθεση στο Μετρό: Η σύλληψη των 2 δραστών και η σχέση με την επίθεση με το βιτριόλι
Επίθεση στο Μετρό: Οι δράστες είναι παιδιά χωρισμένων γονιών, διαμένουν με τη μητέρα τους και φοιτούν στο ΕΠΑΛ Περιστερίου.

Δύο ανήλικοι δράστες της βίαιης επίθεσης στο Μετρό εναντίον του σταθμάρχη καθώς και ένας ειδικός φρουρός που γνώριζε για το γεγονός και το συγκάλυψε, είναι στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πρόκειται για δύο ανήλικα αδέλφια τα οποία αμέσως μετά τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη, μπήκαν σε άλλο τρένο και κατέβηκαν στο Μοναστηράκι. Εκεί πήραν τηλέφωνο τη μητέρα τους και πήγε και τους πήρε με το αυτοκίνητο.

Αφού είπαν τι έχει γίνει εκείνη ενημέρωσε έναν στενό της φίλο, τον ειδικό φρουρό που υπηρετεί στη ΔΙΑΣ και τους συμβούλευσε πώς να κρύψουν τα ίχνη τους, πώς να κρυφτούν και σε περίπτωση που συλληφθούν να ισχυριστούν ότι ο σταθμάρχης τους προκάλεσε και ήταν βίαιος απέναντί τους με αποτέλεσμα να βρεθούν σε αυτοάμυνα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από το newsit, το βράδυ της Παρασκευής 15 Ιανουαρίου εμφανίστηκε στην ασφάλεια Αθηνών και ρωτούσε τι έχει συμβεί με τα παιδιά. Στην κατάθεση που έδωσαν οι δύο ανήλικοι είπαν ότι θόλωσαν επειδή μίλησε επικριτικά για το σπίτι τους και εκεί άρχισαν να τον χτυπούν. Στη συνέχεια είπαν πως τρόμαξαν από την πράξη τους, δεν ήξεραν πώς να το διαχειριστούν και για αυτό εξαφανίστηκαν.

Οι δράστες είναι παιδιά χωρισμένων γονιών, διαμένουν με τη μητέρα τους και φοιτούν στο ΕΠΑΛ Περιστερίου. Βέβαια, περισσότερες εξηγήσεις θα δώσουν στις δικαστικές Αρχές, καθώς η διαδικασία του αυτοφώρου είχε περάσει και άρα απολογία θα δώσουν στον ανακριτή.

Η σχέση της επίθεσης στο Μετρό και αυτής με το βιτριόλι

Πάντως, η εν λόγω βίαιη υπόθεση συνδέεται με μια άλλη επίθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο στο πρόσφατο παρελθόν και δεν είναι άλλη από την επίθεση με βιτριόλι στην άτυχη Ιωάννα. Και οι δύο υποθέσεις εξιχνιάστηκαν από την ίδια ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας. Η ομάδα που βρήκε τη δράστιδα της επίθεσης στην Ιωάννα λοιπόν, ανέλαβε να εξιχνιάσει και την υπόθεση με τον σταθμάρχη στο Μετρό. Και τα κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο.

Χωρίς χρονοτριβή εξέτασε όλα τα στοιχεία από τις κάμερες ασφαλείας στο Μετρό, εντόπισε τους δράστες και τους έφερε ενώπιον της δικαιοσύνης. Επιτελείς αστυνομικοί σχολιάζουν χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για μια από τις πιο ικανές ομάδες της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία απαρτίζεται από στελέχη με εμπειρία που με το έργο τους έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων. Η επιλογή τους μάλιστα έγινε από τον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος γνωρίζοντας τις ικανότητες τους, έδωσε εντολή να αναλάβουν οι ίδιοι την υπόθεση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments