Ελλάδα

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Ο ρόλος του ειδικού φρουρού – Τι κατέθεσαν οι ανήλικοι

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Ο ρόλος του ειδικού φρουρού – Τι κατέθεσαν οι ανήλικοι
Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Κατηγορίες απαγγέλθηκαν και στον ειδικό φρουρό της ομάδας ΔΙΑΣ, για υπόθαλψη και παράβαση καθηκόντων.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη στους δύο ανήλικους, ηλικίας 15 και 17 ετών για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης ενώ παράλληλα τους απαγγέλθηκε και η πλημμεληματική κατηγορία της απείθειας, καθώς αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα. Στον ειδικό φρουρό που φέρεται να γνώριζε για το περιστατικό και να μην ενημέρωσε την υπηρεσία του ασκήθηκε δίωξη για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία.

Οι δυο νεαροί  είναι αδέλφια και ζουν με την μητέρα τους στο Περιστέρι. Χθες το βράδυ την ώρα που επέστρεφαν στο σπίτι τους οι αστυνομικοί που λίγη ώρα πριν τους είχαν ταυτοποιήσει , τους συνέλαβαν.

Μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει και η ανάμειξη στην υπόθεση και αστυνομικού ο οποίος διατηρεί επαφές με την μητέρα και τα παιδιά και ήταν σύμφωνα με τη δικογραφία, αυτός που συμβούλευε τα ανήλικα για τις κρυψώνες που μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν.

Πρόκειται για ειδικό φρουρό της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, είναι οικογενειακός φίλος των δραστών. Η μητέρα των ανηλίκων ήταν αυτή, που είχε πει στον φρουρό τι ακριβώς συνέβη, ενώ παράλληλα ζήτησε από αυτόν συμβουλές για το πώς πρέπει να κινηθεί χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το γεγονός να του ζήτησε να της πει τρόπους για να κρύψει τους δύο ανήλικους. Ο ίδιος στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι δεν τους κάλυπτε και ότι τον πήρε τηλέφωνο η μητέρα τους και πως αντί να τους συλλάβει δεν το ανέφερε στην υπηρεσία.

 

Τι κατέθεσαν τα δύο ανήλικα αδέλφια

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν τα δύο ανήλικα αδέρφια, το βράδυ της Παρασκευής, στους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν, μετά τον ξυλοδαρμό φοβήθηκαν και για αυτό άρχισαν να κρύβονται. «Μας είπε κάτι για το σπίτι μας και θολώσαμε. Κατεβήκαμε και τον χτυπήσαμε γιατί αφού μας έκανε παρατήρηση μετά κάτι μας είπε για το σπίτι μας και θυμώσαμε. Μετά φοβηθήκαμε και γι´ αυτό δεν πήγαμε στην αστυνομία και αρχίσαμε να κρυβόμαστε…», ήταν τα πρώτα λόγια των δύο οι οποίοι θα δώσουν και απολογία στον ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Τα δύο αδέλφια από το Περιστέρι, ηλικίας 15 και 17 ετών, που προσήχθησαν το απόγευμα της Παρασκευής στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών στην Κυψέλη, δεν φαίνεται να έχουν απασχολήσει ξανά τις Αρχές.

Τι είχε καταθέσει ο σταθμάρχης

Στην κατάθεσή του στις Αρχές που ερευνούν την υπόθεση του ξυλοδαρμού του, ο σταθμάρχης είχε αναφέρει ότι πρόκειται για δύο νεαρούς που μιλούσαν καλά ελληνικά και όπως ξεκαθάρισε θυμάται πολύ καλά τα πρόσωπά τους και αν χρειαστεί μπορεί να τους αναγνωρίσει -κάτι που έκανε μετά από τον εντοπισμό τους.

Ο υπάλληλος του μετρό περιέγραψε πώς ξεκίνησε η επίθεση των δύο νεαρών όταν τους είδε μέσα στο συρμό να μην φορούν μάσκες και ο ένας από τους δύο να έχει και τα πόδια του πάνω στο κάθισμα.

«Τους είπα να φορέσουν τη μάσκα και να κατεβάσουν τα πόδια από το κάθισμα. Εκείνοι με έβρισαν, αντέδρασαν πολύ άσχημα και ταυτόχρονα το τρένο έφτανε στον σταθμό. Κατέβηκα και οι δύο νεαροί με ακολούθησαν» είπε στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με την κατάθεση του υπαλλήλου, οι νεαροί τον χτύπησαν αρχικά πισώπλατα, τον έριξαν στο δάπεδο και συνέχισαν να τον χτυπούν βάναυσα και χωρίς έλεος.

«Φώναζα φτάνει, νόμιζα ότι θα μείνω ανάπηρος»

«Θυμάμαι ότι φώναζα “φτάνει” και στη συνέχεια νόμιζα ότι θα μείνω ανάπηρος . Έφαγα κάτι κλωτσιές μέσα στη μέση και σα να μου κοπήκανε τα πόδια Από ό,τι έμαθα αργότερα και ο αστυνομικός βάρδια που ήταν εκεί το παιδί κατέβηκε αλλά επειδή είναι μεγάλος σταθμός η Ομόνοια κι έχει πολλές εξόδους δεν τους πρόλαβε» ανέφερε με τρεμάμενη φωνή και πρόσθεσε:

«Έβριζαν. Εγώ εκείνη τη στιγμή προτεραιότητα είχα να προστατευτώ όσο μπορούσα και να δω που θα τελειώσει. Όπως ήμουν πεσμένος μου χτυπάγανε το κεφάλι από τη δεξιά πλευρά, το σαγόνι, τη μύτη και μου έριξαν κλωτσιά στην πλάτη».

Ο 53χρονος εργαζόμενος υπέστη κατάγματα όπως διαπιστώθηκε από τους γιατρούς του Ερυθρού Σταυρού. «Μου έκαναν εξετάσεις: δύο κατάγματα στη μύτη, ένα κάταγμα στην κάτω γνάθο δεξιά και τρεις ραγισμένους σπονδύλους και μώλωπες και όλα τα υπόλοιπα στο πρόσωπο… Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να μιλήσω. Μιλάω κάπως ψευδά κι έχω συνέχεια νοσοκομεία» τόνισε ο εργαζόμενος του Μετρό.

Εξήγησε δε ότι δεν δήλωσε στους δράστες ότι ήταν υπάλληλος του Μετρό επειδή έχει προηγηθεί ένα συμβάν με συναδέλφους του, ελεγκτές. «Δεν τους το δήλωσα, απλώς τους έκανα αυτή την παρατήρηση. Δεν περίμενα ότι θα εξελιχθεί έτσι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments