Πολιτική

Βαρουφάκης Βουλή: Ο ελληνικός λαός δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση

Βαρουφάκης Βουλή: Ο ελληνικός λαός δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση
Βαρουφάκης Βουλή: Ανέφερε ότι η κυβέρνηση είχε τέσσερις υποχρεώσεις και στη συνέχεια την επέκρινε γιατί έχει διαθέσει το μικρότερο ποσό από όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης υπογράμμισε από το βήμα της Βουλής ότι η ελληνική κοινωνία δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση γιατί δεν κατάφερε να ικανοποιήσει καμία από τις υποχρεώσεις που είχε για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας.

Ειδικότερα ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση είχε τέσσερις υποχρεώσεις και στη συνέχεια την επέκρινε γιατί έχει διαθέσει το μικρότερο ποσό από όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μάλιστα, για τα εμβόλια τόνισε ότι στον κρατικό προϋπολογισμό δεν υπάρχει κανένα κονδύλι εγγεγραμμένο για τους εμβολιασμούς και δεν υπάρχει ούτε ένα δίκτυο.

Πρόκειται, σύμφωνα με ό,τι προσέθεσε, «για ένα ξεκάθαρο φιάσκο, το οποίο περίμενα να παραδεχθείτε». Ωστόσο, «αυτό δεν έγινε και η ολιγωρία έχει θύματα».  Όπως είπε ο κ. Βαρουφάκης, το κόστος σε ανθρώπινες ζωές του κυβερνητικού φιάσκου με τον εμβολιασμό είναι σημαντικό.

Και αναφερόμενος στην κατάσταση της οικονομίας, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι η ύφεση θα είναι πιο κοντά στο 15%, ενώ η κυβέρνηση αρχικά προέβλεπε 3% που αναθεώρησε στη συνέχεια στο 10%. Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 πρότεινε να διαγραφούν οι οφειλές καταστηματαρχών και επιχειρήσεων γιατί αποτελούν επένδυση στα έσοδα του δημοσίου στο μέλλον, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξουν λουκέτα και το δημόσιο θα χάσει.

Στη δευτερολογία του, ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε ότι έχει σημασία τις επόμενες ημέρες  οι εμβολιασμοί να φθάσουν τις 40 με 50 χιλιάδες την ημέρα για να σωθούν ζωές μα εξέφρασε τις αμφιβολίες του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, υγειονομικών και οικονομικών προβλημάτων.

Έτσι, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 επανέλαβε τις προτάσεις του  και ιδιαίτερα την ανάγκη να καταργηθεί το πρόγραμμα «Ηρακλής» και απευθυνόμενος και πάλι στον κ. Μητσοτάκη είπε ότι «ξέρω ότι έχετε φίλους στα αρπακτικά ταμεία, αλλά  το θέμα είναι τι θα αφήσετε πίσω σας αν και νομίζω ότι θα φύγετε βράδυ». Όλο το υπόλοιπο μέρος της δευτερολογίας του ο κ. Βαρουφάκης το αφιέρωσε απαντώντας στην κριτική του πρωθυπουργού για το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης σχολίασε ότι η χώρα πτώχευσε το 2010 και το 2015 ήταν απλώς στον πάτο, όπου την έριξε η ΝΔ και για τον λόγο αυτό ο ελληνικός λαός εξέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 είπε ότι η χρεοκοπία συνεχίζεται και σήμερα και επανέλαβε την πρότασή του η Βουλή να ανοίξει τον φάκελο της χρεοκοπίας και των μνημονίων γιατί  όπως τόνισε «δεν μπορείτε να λέτε ότι το 2015 βρεθήκαμε στο χείλος της χρεοκοπίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments