Διεθνή

Ναυάγιο ρωσικού πλοίου: Βυθίστηκε στα ανοιχτά της Τουρκίας – Δύο νεκροί

Ναυάγιο ρωσικού πλοίου: Βυθίστηκε στα ανοιχτά της Τουρκίας – Δύο νεκροί
Ναυάγιο ρωσικού πλοίου: Στην Μαύρη Θάλασσα βυθίστηκε το φορτηγό - πλοίο. Μέχρι στιγμής πέντε άνθρωποι έχουν διασωθεί ενώ δύο ανασύρθηκαν νεκροί.

Άγνωστη παραμένει προς το παρόν η αιτία του ναυαγίου του ρωσικού φορτηγού πλοίου, που βυθίστηκε ανοιχτά των ακτών της επαρχίας Μπαρτίν της Τουρκίας, στη Μαύρη Θάλασσα. Όπως ανέφερε ο τοπικός κυβερνήτης σε ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, δύο από τα μέλη του πληρώματος ανασύρθηκαν νεκρά, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης. Μέχρι στιγμής πέντε από τα 13 συνολικά μέλη του πληρώματος έχουν διασωθεί.

Ο κυβερνήτης του Μπαρτίν Σινάν Γκιουνέρ δήλωσε πως το φορτηγό-πλοίο ARVIN βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της περιοχής Ινκουμού, εν μέσω κακοκαιρίας, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Γκιουνέρ επισήμανε πως επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, εξαιτίας των οποίων οι διασώστες αρχικά δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το πλήρωμα. Όπως συμπλήρωσε, ζητήθηκε η συνδρομή ιδιωτικών σκαφών.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Μπαρτίν περιέγραψε πως τα μέλη του πληρώματος, όλοι τους ρωσικής υπηκοότητας, επιβαίνουν σε σωσίβιες λέμβους, οι οποίες είναι ορατές από απόσταση 600-700 μέτρων από την ακτή και ότι πλοίο του πολεμικού ναυτικού εστάλη για να τους προσεγγίσει.

«Στην περίπτωση που δοθεί η δυνατότητα να πετάξουμε, ζητήσαμε την αποστολή ενός ελικοπτέρου», εξήγησε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments