Ελλάδα

Εμβόλιο: Λιγότερες δόσεις παρέλαβε η Ελλάδα – Τι απαντάει η εταιρία Pfizer

Εμβόλιο: Λιγότερες δόσεις παρέλαβε η Ελλάδα – Τι απαντάει η εταιρία Pfizer
Εμβόλιο: Λιγότερες από τις αναμενόμενες δόσεις έφτασαν σήμερα στην χώρα μας. Τι θα γίνει με την δεύτερη δόση.

Για τον αριθμό των μειωμένων δόσεων μίλησε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, και για την ενημέρωση που υπάρχει από την εταιρία. Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους το πρόβλημα θα αποκατασταθεί, ενώ για τις δεύτερες δόσεις εμβολιασμού σημείωσε πως θα γίνουν κανονικά.

Όπως ανέφερε μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάνω από 84.000 εμβολιασμοί. Σήμερα η χώρα μας έλαβε 49.160 δόσεις του εμβολίου της Pfizer. Πρόκειται για αριθμό μειωμένο από αυτό που περίμενε η χώρα μας.

Όπως είπε, σε επικοινωνία με την εταιρεία, αυτή επιβεβαίωσε πως το πρόβλημα είναι στο σύνολο των χωρών της ΕΕ και πως θα το πρόβλημα των παραδόσεων θα αποκατασταθεί την επόμενη εβδομάδα και πως θα τηρηθεί κανονικά το συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα.

Ακόμα, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε πως μέχρι σήμερα έχουν κλειστεί 372 χιλιάδες ραντεβού και για την πρώτη και για την δεύτερη δόση. Είπε ακόμα ότι υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού σε όλη την χώρα. Παράλληλα, όσον αφορά στους εμβολιασμούς εξήγησε ότι δεν υπάρχει περίπτωση όταν κάποιος εμβολιαστεί με την πρώτη δόση να μην υπάρχει διαθέσιμη η δεύτερη.

Στη συνέχεια έδωσε στους πολίτες χρήσιμες πληροφορίες για τον εμβολιασμό:

  • Αν ο πολίτης είναι γραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση και πάρει SMS πρέπει να επιβεβαιώσει το ραντεβού. Αν δεν το επιβεβαιώσει δεν χάνει την σειρά του και μπορεί να κλείσει ραντεβού μέσω της πλατφόρμας είτε μέσω φαρμακείο, είτε μέσω ΚΕΠ.
  • Αν κάποιος θέλει να επιλέξει εμβολιαστικό κέντρο κοντά στην εργασία του μπορεί να αλλάξει τον ταχυδρομικό κώδικα.
  • Πρόσθεσε ότι αν κάποιος κλείσει ραντεβού και δεν προσέλθει θα μπορεί να ξανακλείσει ραντεβού μετά από έναν μήνα.

Τι ανέφερε για τα νησιά

«Το χρονοδιάγραμμα των νησιών τηρείται. Μέχρι τέλος του μήνα θα έχουνε εφοδιαστεί 31 μεγάλα νησιά» εξήγησε και ανακοίνωσε πως «τα νησιά των μόνιμων κατοίκων κάτω των 1.000 θα μπορούν να εμβολιαστούν την ίδια στιγμή». Πρόσθεσε, δε, ότι είμαστε στις πρώτες χώρες σε χαμηλό αριθμό χαμένων δόσεων. Είπε ακόμα ότι αν χρειαστεί στελέχη των ενόπλων δυνάμεων θα συνδράμουν στον εμβολιασμό για να μην χαθεί καμία δόση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments