Ελλάδα

Μετακινήσεις: Αυτά ισχύουν από σήμερα για τα SMS

Μετακινήσεις: Αυτά ισχύουν από σήμερα για τα SMS
Μετακινήσεις: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες για το λιανεμπόριο που ανοίγει.

Πρεμιέρα κάνει σήμερα το λιανεμπόριο, με τα καταστήματα να ανοίγουν σε όλη τη χώρα με αυστηρά μέτρα προστασίας. Ωστόσο, διατηρείται το SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών. Επίσης, παραμένει η απαγόρευση μετακινήσεων τη νύχτα και συγκεκριμένα τις ώρες 21:00 – 05:00. Αυτός είναι και ο λόγος που τα καταστήματα κλείνουν στις 20:00. Παράλληλα, διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων (από νομό σε νομό). «Κανείς δεν μπορεί να μετακινηθεί από νομό σε νομό» τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά της νόσου στην κοινότητα.

Οι έξι εξαιρέσεις αφορούν:

  • Μετακίνηση εκτός νομού για εργασία. Πρέπει να πιστοποιείται με έγγραφη βεβαίωση εργοδότη και επιστροφή με αποδεικτικό κύριας κατοικίας.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή, π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού. Πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη
  • Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα τέκνα τους. Αφορά διαζευγμένους ή σε διάσταση γονείς με αποδεικτό έγγραφο
  • Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας από την ΑΑΔΕ ή με το Ε1.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, με επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της σχολής

Απαγόρευση σε μετακινήσεις:

Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι σε ισχύ από τις 9 μ.μ. έως 5 π.μ. στην επικράτεια και από 6 μ.μ. έως 5 π.μ στις «κόκκινες περιοχές» της χώρας. Ωστόσο σε αυτά τα χρονικά διαστήματα η μετακίνηση επιτρέπεται μόνο για εργασία, γιατρό ή ατομική άθληση /έξοδο με κατοικίδιο. Οι μετακινήσεις την υπόλοιπη ημέρα εξακολουθούν να γίνονται με αποστολή SMS στο 13033, ενώ παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό.

Μετακινήσεις για τις αγορές:

Σήμερα ανοίγει και το λιανεμπόριο σε όλη τη χώρα. Σημειώνεται ότι στις περιοχές που ισχύουν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα ισχύει η μέθοδος click away. Οι καταναλωτές μπορούν να πηγαίνουν σε όποιο εμπορικό κατάστημα επιθυμούν στέλνοντας το SMS στο 13033. Σε όλες τις περιπτώσεις αγορών θα πρέπει να στείλουν τον κωδικό 2. Αναλυτικά τι πρέπει να γνωρίζουν:

  • Οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται στα καταστήματα είτε στέλνοντας αριθμό 2 SMS στο 13033, είτε με έντυπο μετακίνησης.
  • Τα μηνύματα θα έχουν διάρκεια 2 ωρών. Το δίωρο θα ισχύει για όλη τη μετακίνηση από το σπίτι μέχρι το κατάστημα και την επιστροφή και οι πολίτες θα πρέπει να το επιδεικνύουν κατά τη διάρκεια πιθανού ελέγχου από την Αστυνομία.
  • Η μετακίνηση επιτρέπεται εντός του νομού μας
  • Mόνο με click away στις «κόκκινες» περιοχές

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments