Οικονομία

Αναστολές Ιανουαρίου 2021: Ξεκινούν οι δηλώσεις στην ΕΡΓΑΝΗ

Αναστολές Ιανουαρίου 2021: Ξεκινούν οι δηλώσεις στην ΕΡΓΑΝΗ
Αναστολές Ιανουαρίου 2021: Σε περιοχές με καθολικό lockdown όπως στον  Δήμο Σπάρτης, την Κοινότητα Σπερχειάδας, στην Αργολίδα, την Λέσβο, τη Βοιωτία, τον Ασπρόπυργο, την Ελευσίνα, την Κοζάνη, την Κάλυμνο, ισχύουν ειδικές προβλέψεις.

«Πρεμιέρα» από αύριο Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021 για τις δηλώσεις αναστολών συμβάσεων στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ που αφορούν το μήνα Ιανουάριο,έπειτα από ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Συγκεκριμένα, οι δηλώσεις ξεκινούν από αύριο και θα έχουν διάρκεια έως την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021,όπου  οι επιχειρήσεις που πλήττονται έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας για τον μήνα Ιανουαρίο στην «Εργάνη», προκειμένου οι εργαζόμενοι να λάβουν την αποζημίωση των 534 ευρώ.

Τι θα γίνει σε περιοχές με καθολικό lockdown

Σε περιοχές με καθολικό lockdown όπως στον  Δήμο Σπάρτης, την Κοινότητα Σπερχειάδας, στην Αργολίδα, την Λέσβο, τη Βοιωτία, τον Ασπρόπυργο, την Ελευσίνα, την Κοζάνη, την Κάλυμνο, την Ανθήλη, την Αλίαρτο ισχύουν ειδικές προβλέψεις.

Σήμερα, ολοκληρώνεται η διαδικασία των δηλώσεων και ορθών επαναλήψεων για τις αναστολές του Δεκεμβρίου. Οι δηλώσεις θα γίνουν ανάλογα με το χρονικό διάστημα αναστολής λειτουργίας. Κάποιες επιχειρήσεις που θα ανοίξουν σήμερα ανάλογα με το χρονικό διάστημα που έμειναν κλειστές θα δηλώσουν την αντίστοιχη περίοδο και έπειτα θα δηλωθούν ως πληττόμενες.

Οι εργαζόμενοι που κατά το παρελθόν έχουν υποβάλει δήλωση, δεν απαιτείται να προβούν σε νέα δήλωση παρά μόνο αν επιθυμούν την τροποποίηση στοιχείων τους (π.χ. ΙΒΑΝ).Μόνο οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή για πρώτη φορά είναι απαραίτητο να προβούν σε υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης.

Πότε οι δηλώσεις των καλλιτεχνών για τα 534 ευρώ

Οι επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού που είναι εγγεγραμμένοι στην ειδική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ,  υποβάλλουν  μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο, από αύριο 19 Ιανουαρίου  έως και 31 Ιανουαρίου 2021.

Η αποζημίωση καταβάλλεται μετά από διασταύρωση και έλεγχο των στοιχείων των δικαιούχων που τηρούνται στην πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr, στην «ΕΡΓΑΝΗ», τον ΟΑΕΔ και τους συναρμόδιους φορείς. Αρμόδιος φορέας είναι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και η καταβολή γίνεται εφάπαξ, με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού του δικαιούχου.

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή της τηλεργασίας και του κυλιόμενου ωραρίου προσέλευσης των εργαζομένων έχει λάβει παράταση έως και το τέλος Ιανουαρίου.Όλες οι επιχειρήσεις της χώρας οφείλουν να προαναγγείλουν στο σύστημα «Εργάνη» την τηλεργασία πριν την έναρξή της με το Έντυπο 4.1 «Δήλωση εξ αποστάσεως εργασίας – Έντυπο ειδικού σκοπού» για την δήλωση της εξ αποστάσεως εργασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments