Ελλάδα

Δρομοκαΐτειο: Χάος με τους εμβολιασμούς – Δεν υπάρχουν παθολόγοι – Κίνδυνος διαποράς

Δρομοκαΐτειο: Χάος με τους εμβολιασμούς – Δεν υπάρχουν παθολόγοι – Κίνδυνος διαποράς
Δρομοκαΐτειο: Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι η διαδικασία των εμβολιασμών στο νοσοκομείο είναι εκτός ελέγχου. Η έλλειψη χώρου δημιουργεί πρόβλημα διασποράς, ενώ η έλλειψη παθολόγων αναγκάζει ψυχιάτρους να ελέγχουν τους ασθενείς.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος περιγράφει τις συνθήκες που επικρατούν στο εμβολιαστικό κέντρο στο Δρομοκαΐτειο. Ώρες αναμονής για τους ηλικιωμένους σε πολύ μικρούς χώρους με κίνδυνο διασποράς του ιού, ελλείψεις σε παθολόγους και επιστράτευση ψυχιάτρων είναι η εικόνα που αντιμετωπίζουν όσοι προσέρχονται για το προγραμματισμένο ραντεβού τους για το εμβόλιο.

Όπως λέει, «σήμερα εξυπηρετούνται 48 ραντεβού για εμβολιασμό. Ήρθαν ηλικιωμένα άτομα μη αυτοεξυπηρετούμενα από το πρωί την ώρα του ραντεβού τους και περίμεναν ώρες μέσα στο κρύο. Άνοιξε η πόρτα του εμβολιαστικού κέντρου και μετά περίμεναν ένας πάνω στον άλλον. Παρά τις υποδείξεις δεν τηρούσαν αποστάσεις. Ένας παθολόγος γιατρός υπηρετεί στο νοσοκομείο για 450 νοσηλευόμενους ασθενείς και για να κάνει τα εμβόλια. Το πρωί εξέταζε έκτακτο περιστατικό και καθυστέρησε».

Δεν υπάρχει κάλυψη από παθολόγο και αναισθησιολόγο

«Τι φταίνε οι ηλικιωμένοι να ταλαιπωρούνται έτσι. Αύριο υπάρχουν 68 ραντεβού για εμβόλιο ηλικιωμένων και δεν υπάρχει παθολόγος να καλύψει το εμβολιαστικό κέντρο. Με εντολή της ΥΠΕ, ιατρική κάλυψη στο εμβολιαστικό κέντρο θα παρέχουν δύο ψυχίατροι. Θα εξετάζουν τους ηλικιωμένους εάν μπορούν να εμβολιαστούν. Δεν έχουν τέτοια εμπειρία. Πώς θα αντιμετωπίσουν επιπλοκή. Δεν υπάρχει κάλυψη από παθολόγο και αναισθησιολόγο στο εμβολιαστικό κέντρο», συνεχίζει ο κ. Γιαννάκος και καταλήγει:

Αύριο η κατάσταση θα είναι ανεξέλεγκτη

«Αύριο η κατάσταση θα είναι ανεξέλεγκτη. Θέσαμε το ζήτημα και καμία λύση. Οι εργαζόμενοι στο εμβολιαστικό κέντρο φοβούνται διασπορά του κορωνοϊού. Τις βόλτες του κόσμου στις πλατείες τις καταδικάζουν με το συνωστισμό. Ελάτε να δείτε στο Δρομοκαιτειο τι γίνεται. Φωνάζουμε αλλά τίποτα. Ο Θεός να βάλει το χέρι του».

Την ίδια ώρα, καταγγέλλει ιδιωτική κλινική στη Θεσσαλονίκη, που χρέωσε 110 ευρώ το μοριακό τεστ σε υγειονομικό αν και η διατίμηση προβλέπει 60 ευρώ.

«Συνάδελφος λόγω της κατάστασης που επικρατούσε στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με την πανδημία αναγκάσθηκε και πήγε τη μητέρα της 9/1/2021 για την αντιμετώπιση σοβαρού προβλήματος υγείας σε ιδιωτική κλινική της πόλης. Της είπαν ότι για να συνοδεύει εντός της κλινικής τη μητέρα της θα πρέπει να υποβληθεί σε έλεγχο για κορωνοϊό. Της έγινε μοριακό τεστ και πλήρωσε 110 ευρώ παρά τη διατίμηση που προβλέπει κόστος 60 ευρώ. Ανεξέλεγκτος ιδιωτικός τομέας υγείας. Έτσι δεν παρακολουθείται ο ιός στη κοινότητα. Δεν συνταγογραφείται και δεν αποζημιώνεται το τεστ. Ούτε καν τηρείται η διατίμηση. Χρεώνουν όσο θέλουν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments