Ελλάδα

Παναγιώτης Γιαννάκης: Τι δήλωσε για τον Γκάλη και τον Αντετοκούνμπο – Πώς ονομάστηκε «Δράκος»

Παναγιώτης Γιαννάκης: Τι δήλωσε για τον Γκάλη και τον Αντετοκούνμπο – Πώς ονομάστηκε «Δράκος»
Παναγιώτης Γιαννάκης: Ο «Δράκος» ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Όποτε κι αν μιλήσει ο Παναγιώτης Γιαννάκης, αξίζει να τον ακούσεις αφού όλο και κάτι καινούργιο θα πει, έστω κι αν έχει δώσει εκατοντάδες συνεντεύξεις. Ο «Δράκος» ήταν καλεσμένος στο «Ενώπιος Ενωπίω» του Νίκου Χταζηνικολάου και μίλησε για τον Νίκο Γκάλη, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, την οικογένειά του.

Ο ιστορικός αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας είπε για τον Γκάλη: «Με τον Νίκο είμαστε τελείως διαφορετικοί χαρακτήρες. Ο Νίκος είχε ένα εκπληκτικό ταλέντο. Ήταν χαρισματικός σκόρερ. Μπορούσε να βάλει με οποιονδήποτε τρόπο και με ελκυστικό τρόπο. Για τον κόσμο, για την τηλεόραση και για εμάς. Εμένα με ενδιέφερε, όταν μπαίναμε μέσα, να κερδίσουμε».

«Υπήρχε αλληλοσεβασμός»

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Πολλές φορές, δεν σου κρύβω, ότι στενοχωριόμουνα που δεν ήτανε το ίδιο ομαδικός. Και επειδή πάντα πίστευα ότι δεν είχε κανένα λόγο να μην είναι, δεν είχε κανένα λόγο να μην συμπαρασταθεί. Πιστεύω ότι αυτό του έβγαινε ενδόμυχα από τον τρόπο που έμαθε το μπάσκετ στην Αμερική. Από εκεί και πέρα, όταν μπαίναμε στο γήπεδο, μπορεί μερικές φορές, επειδή δεν είχαμε τον ίδιο χαρακτήρα, να αισθανόμασταν άβολα μεταξύ μας. Αλλά υπήρχε αλληλοσεβασμός γι’ αυτό και βγήκαν αυτά τα αποτελέσματα. Τρομερές επιτυχίες».

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης μίλησε και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ενώ απάντησε στο αν θα μπορούσε να τον μαρκάρει αφού θυμίζουμε ότι ήταν ένας εξαιρετικός αμυντικός. «Δεν θα μπορούσα να τον μαρκάρω, μόνο να τον… ταλαιπωρήσω! Ο Γιάννης είναι εξαιρετικός. Είναι ένας συγκλονιστικός παίκτης και προσφέρει πολλά και στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο «Δράκος» για τον «Greek Freak».

Ο Γιαννάκης είναι παντρεμένος με τη σύζυγό του Ευγενία, εδώ και 38 χρόνια, ενώ μαζί έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, την Κέλλυ και τον Δημήτρη. Επίσης, έχουν και δύο εγγόνια, τη Δανάη και τον Φίλιππο.

Η Κέλλυ Γιαννάκη είπε για τον μπαμπά της: «Αναφερόμαστε σε εκείνον ως coach αλλά για εμάς είναι απλά ο μπαμπάς μας. Το 1987 ήμουν στο γήπεδο. Ο Γκαλης με πήρε και με έβαλε μέσα στο κύπελλο που ήταν γεμάτο σαμπάνια κι έγινα μούσκεμα. Μετά οι πιο έντονες αναμνήσεις είναι από το 2005. Για εμάς όταν είχε αναλάβει αυτό το πόστο, όλοι ζούσαμε σε ρυθμούς Εθνικής. Υπήρχε πάντα ένα βάρος ότι όταν ο Παναγιώτης Γιαννάκης βρισκόταν στο τιμόνι της Εθνικής, οι προσδοκίες ήταν πολύ υψηλές. Ο προπονητής της Γαλλίας είχε πει ότι ο μόνος τρόπος για να κερδίσουμε είναι να κλείσουμε τον Γιαννάκη στα αποδυτήρια».

«Δεν έπαιξε μπάσκετ για να βγάλει λεφτά»

Ο γιος του, Δημήτρης τόνισε: «Για εμάς το μπάσκετ είναι τρόπος ζωής. Μεγαλώσαμε σε ταβέρνα. Καθόμασταν να φάμε σε ταβέρνα κι εκείνος υπέγραφε αυτόγραφα. Τον έχουν συνδέσει ως άνθρωπο δικό τους. Ήταν το παιδί της γειτονιάς. Δεν έπαιξε μπάσκετ για να βγάλει λεφτά. Δεν υπήρχε μπάσκετ να σου προσφέρει λεφτά. Δε θα ξεχάσω ποτέ ότι υπήρχε τότε ένας άνθρωπος που του είχε στείλει μήνυμα και του έλεγε ευχαριστώ γιατί εξαιτίας σου έβγαλα λεφτά και άνοιξα επιχειρήσεις. Τι είχε κάνει, είχε πάρει αυτόγραφα πάνω σε μπάλες, τις πούλησε, έβγαλε τα πρώτα του λεφτά και άνοιξε επιχείρηση».

Για τη γυναίκα του Ευγενία, ο Παναγιώτης Γιαννάκης είπε: «Είμαστε από το 1977 μαζί με τη γυναίκα μου και παντρευτήκαμε γυρνώντας τραυματίας από την Αμερική το 1982. Κλείσαμε 38 χρόνια γάμου. Στις 6 του μηνός είχαμε επέτειο. Φοβερός άνθρωπος, την αγαπώ πολύ, έπαιξε μεγάλο ρόλο στη διαδρομή μου. Ήταν δίπλα μου συνεχώς. Δεν ήθελε ποτέ να μου λείψει κάτι και να γίνει βάρος. Προσπαθούσε πάντα να με στηρίξει σε ό,τι αποφάσιζα στην ζωή. Η Ευγενία είναι φοβερός άνθρωπος».

Στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου μίλησε και ο Βασίλης Σπανούλης για τον «Δράκο» με τον σεβασμό να κυριαρχεί στα λόγια του:

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης μίλησε και για το πώς απέκτησε το παρατσούκλι του:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments