Ελλάδα

Πέθανε ο Νίκος Λούβρος

Πέθανε ο Νίκος Λούβρος
Νίκος Λούβρος: Υπήρξε ιδρυτής του «Λογοτεχνικού Φεστιβάλ Κερκύρας» και συνδιοργανωτής του Criket Festival.

Έφυγε από τη ζωή εξαιτίας του κορωνοϊού ο Νίκος Λούβρος. Ήταν ένας από τους πιο γνωστούς Κερκυραίους του Λονδίνου, είχε ιδρύσει το «Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Κερκύρας», ενώ ήταν συνδιοργανωτής του Criket Festival.

Ο εκλιπών αγωνίστηκε να μετατραπεί η Κέρκυρα σε τόπο πολιτισμού και αθλητισμού και να γίνει γνωστή για αυτές τις ιδιότητές της στο εξωτερικό.

Από το 2018 οργάνωνε μαζί με τη σύζυγό του Άναμπελ και τον συγγραφέα Άλεξ Πρέστον το Corfu Literary Festival («Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Κερκύρας») με σκοπό την προώθηση του τόπου, μέσω της λογοτεχνίας, της ιστορίας, της γαστρονομίας, αλλά και του κρίκετ. Υπήρξε συνιδρυτής του «Κρίκετ Κέρκυρα» στο οποίο ελάμβανε μέρος και η περίφημη ομάδα κρίκετ συγγραφέων, «Authors XI».

Το corfustories.com αναφέρεται στο Corfu Literary Festival ως μια «γιορτή λογοτεχνίας, γεύσης και ιστορίας», σε μαγευτικά, κορφιάτικα τοπόσημα, με προσκεκλημένους διεθνώς καταξιωμένες προσωπικότητες εκάστου χώρου. Γιατί, όπως έλεγε ο Νίκος Λούβρος «στην Ελλάδα υπάρχουν αμέτρητα μέρη για διακοπές κοντά στη θάλασσα, μα, η Κέρκυρα σίγουρα έχει να προσφέρει κάτι περισσότερο: τη μουσική της, τις τέχνες, τη λογοτεχνία, τις ευκαιρίες για άθληση, την ιστορία της και τη γαστρονομική της κληρονομιά μέσα σε ένα περιβάλλον απίστευτης φυσικής ομορφιάς, το οποίο ωστόσο απαιτεί φροντίδα, προστασία και ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μπορέσουν όλοι να το απολαύσουν και να ωφεληθούν ουσιαστικά από αυτό…».

Η Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ, στο συλλυπητήριο μήνυμά της αναφέρει: «Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον χαμό του αγαπημένου Φίλου και συνεργάτη Νίκου Λούβρου μετά από μάχη με τον covid-19.

Ο Νίκος υπήρξε συνοδοιπόρος όλα τα χρόνια της πορείας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ και αναπόσπαστο μέλος της Κρικετιστικής οικογένειας με αξιοσημείωτη δράση, με μεγάλη προσφορά στο άθλημα ,το νησί και την προβολή τους διεθνώς. Με την πορεία του αφήνει σε όλους μας, σημαντική πολιτιστική παρακαταθήκη αλλά και αξέχαστες προσωπικές στιγμές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, το προσωπικό, οι αθλητές και αθλήτριες της Ομοσπονδίας εκφράζουν την βαθιά λύπη τους για τον πρόωρο θάνατό του και το σεβασμό τους στη μακρόχρονη και πολυσήμαντη προσφορά του. Τα θερμότατα συλλυπητήρια και την συμπαράστασή μας στην οικογένεια του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments