Διεθνή

Κορωνοϊός: Αυτή είναι η πραγματική εικόνα του SARS-CoV-2

Κορωνοϊός: Αυτή είναι η πραγματική εικόνα του SARS-CoV-2
Κορωνοϊός: Δείτε πώς είναι ο ιός σε 3D μορφή.

Μέχρι τώρα είχαν δοθεί στη δημοσιότητα εικόνες του κορωνοϊού, οι οποίες βασίζονταν σε επιστημονικά δεδομένα, αλλά επρόκειτο για μοντέλα απεικόνισης του ιού. Πλέον, όμως, γνωρίζουμε ποια είναι η πραγματική εικόνα του κορωνοϊού.

Η εταιρεία Nanographics παρουσίασε την πραγματική εικόνα του κορωνοϊού σε 3D μορφή. «Οι ιοί είναι πολύ μικροί. Χίλιοι ιοί στη σειρά δίπλα δίπλα θα είχαν και πάλι το πάχος μιας μοναδικής τρίχας. Όταν οι ερευνητές ψάχνουν τρόπους για να καταπολεμήσουν τον ιό, χρησιμοποιούν αναλυτικά 3D μοντέλα. Μπορούμε όμως να δούμε τον κορονοϊό στην πραγματικότητα;», αναφέρεται στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο και σημειώνεται ότι χάρη στην τεχνολογία της κρυογονικής ηλεκτρονικής μικροσκοπίας (cryo-EM) οι επιστήμονες μπορούν.

Οι ερευνητές τονίζουν πως χρησιμοποίησαν προηγμένους αλγορίθμους οπτικοποίησης για να μας δείξουν την πιο λεπτομερή εικόνα ενός πραγματικού SARS-CoV-2, σε 3D μορφή.

Δείτε μια παλιότερη οπτικοποίηση του κορωνοϊού

Να σημειώσουμε ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τον ιό παγκοσμίως ξανά τόσο λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων σε πολλές χώρες, όσο και για τις μεταλλάξεις του ιού. Ακόμα και στην Κίνα έχει επιστρέψει ο εφιάλτης.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας της χώρας στην τελευταία του ανακοίνωση έκανε λόγο για 118 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο. Πρόκειται για την έβδομη συνεχόμενη ημέρα που η χώρα όπου ξεκίνησε η πανδημία, μετρά πάνω από εκατό κρούσματα.

Το τελευταίο 24ωρο μία βορειοανατολική επαρχία κατέγραψε μάλιστα ρεκόρ μολύνσεων για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Τα 106 από τα 118 κρούσματα οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα και τα 43 διαγνώστηκαν στην επαρχία Τζιλίν. Επίσης, 35 κρούσματα εντοπίστηκαν στην επαρχία Χεμπέι, που περιβάλλει το Πεκίνο. Η ίδια η πρωτεύουσα ανακοίνωσε ένα νέο κρούσμα, ενώ η επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ κατέγραψε 27.

Εκατομμύρια πολίτες έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με lockdown τις τελευταίες ημέρες, ενώ αρκετές πόλεις στον βορρά κάνουν μαζικά τεστ για τον SARS-CoV-2, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι μολύνσεις που δεν έχουν εντοπιστεί ενδέχεται να πυροδοτήσουν νέο κύμα της πανδημίας ενόψει του κινεζικού σεληνιακού νέου έτους, που απέχει μερικές εβδομάδες μόλις. Προκειμένου λοιπόν, να αποφευχθούν τα χειρότερα οι αρχές απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις ενόψει της περιόδου της γιορτής και να αποφεύγουν μαζικές συναθροίσεις, ειδικά γαμήλιες τελετές.  svg%3E

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments