Οικονομία

Περιφέρεια Αττικής ΕΣΠΑ: Τέλος χρόνου για αιτήσεις στο πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων

Περιφέρεια Αττικής ΕΣΠΑ: Τέλος χρόνου για αιτήσεις στο πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων
Περιφέρεια Αττικής ΕΣΠΑ: Τελειώνει ο χρόνος για το πρόγραμμα ενίσχυσης ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων από την Περιφέρεια Αττικής λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Τελειώνει ο χρόνος για το πρόγραμμα ενίσχυσης ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων από την Περιφέρεια Αττικής λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέχρι αύριο 20 Ιανουαρίου 2021 στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ependyseis.gr/mis. Το πρόγραμμα αρχικά είχε ξεκινήσει στις 23 Οκτωβρίου 2020.

Αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττικής 2014-2020)η Περιφέρεια Αττικής μέσω από ειδικό πρόγραμμα διαθέτει 250.000.000 ευρώ προκειμένου να χορηγηθεί κεφάλαιο κίνησης σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Αττικής για την ενίσχυση τους για όσες επλήγησαν οι δραστηριότητες τους, λόγω του κορωνοϊού.

Εκδόθηκε η 5η και τελευταία τροποποίηση πρόσκλησης του προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής με παράταση των αιτήσεων έως 20 Ιανουαρίου 2021 και με συγκεκριμένες παρεμβάσεις συμβάλλει στην ένταξη επιπλέον χιλιάδων επιχειρήσεων. Από το συνολικό ποσό, τα 50 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν αποκλειστικά για αυτό-απασχολούμενους και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που απασχολούν μέχρι εννιά άτομα προσωπικό.

Ποιοι επιπλέον ΚΑΔ συμμετέχουν

Πρόκειται για κωδικούς που έχουν χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Οικονομικών ως πληττόμενοι, είναι συμβατοί με το προσωρινό πλαίσιο στήριξης και δεν εμπίπτουν στους εξαιρούμενους τομείς.

Συγκεκριμένα προστίθενται ΚΑΔ:

  • παραγωγή ζάχαρης, κακάο, σοκολάτας, βύνης (10.81, 10.82, 11.06)
  • χονδρικό εμπόριο λουλουδιών και φυτών (46.22)
  • φρούτων και λαχανικών (46.31)
  • κρέατος και προϊόντων κρέατος (46.32)
  • εκμετάλλευση περιπτέρων (47.19.10.02)

Επιπλέον στις επιχειρήσεις που θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης, θα περιλαμβάνεται και ο κλάδος των Ασφαλιστών και συγκεκριμένα οι ασφάλειες (65.11 και 65.12), η αντασφάλιση (65.20), η αξιολόγηση κινδύνων και ζημιών (66.21), οι δραστηριότητες ασφαλιστικών πρακτόρων και μεσιτών (66.22), άλλες δραστηριότητες συναφείς προς τις ασφαλίσεις και τα συνταξιοδοτικά ταμεία (66.29).

Επιχειρήσεις των οποίων οι αιτήσεις θα εγκριθούν, θα λάβουν ενίσχυση ανάλογα με το μέγεθος τους που θα κυμαίνεται από 5.000€ ως 40.000€.Επιπλέον δίνονται 50 εκ. ευρώ για αυτό-απασχολούμενους και τις επιχειρήσεις που έχουν μέχρι 9 εργαζόμενους .Η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε την ενίσχυση του προγράμματος με επιπλέον 50 εκατομμύρια ευρώ αποκλειστικά για τους αυτό-απασχολούμενους και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις μέχρι 9 εργαζόμενους.

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα για να υποβάλετε αιτήσεις και να διαβάσετε τη δράση ΕΔΩ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments