Πολιτική

Νίκος Φίλης: Η ΝΔ εκκολάπτει τον επόμενο Κορκονέα

Νίκος Φίλης: Η ΝΔ εκκολάπτει τον επόμενο Κορκονέα
Νίκος Φίλης: Δριμεία κριτική από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις που ετοιμάζει στα ΑΕΙ και τις προσλήψεις 1.000 ειδικών φρουρών για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Το δόγμα του νόμου και της τάξης δεν αποσκοπεί πουθενά αλλού από τα να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της κυβέρνησης δήλωσε ο Νίκος Φίλης και χαρακτήρισε τις προσλήψεις 1000 ειδικών φρουρών περιβόλι «δεξιού ρουσφετιού».

Ο κ. Φίλης, μιλώντας στον Ant1, τόνισε ότι «μες την πανδημία χρειαζόταν κλίμα κοινωνικής ειρήνης και συνεργασίας. Τι κάνει αντ’ αυτού η κυβέρνηση; Κατεβάζει ένα ακόμα εμπρηστικό νομοσχέδιο, για 20.000 λιγότερους εισακτέους (πανηγύρια σε κολέγια και φροντιστήρια) και 1.000 ειδικούς φρουρούς που θα οπλοφορούν μέσα στα πανεπιστήμια. Την απασχολεί να εμφανίζεται «άτεγκτη» στο δόγμα της «νόμος και τάξη», όταν στην πράξη εκκολάπτει τον επόμενο Κορκονέα».

«Παίζουν με την φωτιά»

Δεν έχουν πάρει κανένα δίδαγμα από το πρόσφατο παρελθόν, σημείωσε ο Ν. φίλης, αδιαφορούν αν παίζουν με την φωτιά προκειμένου να «μιλήσουν» στην εκλογική τους βάση, που έχει καταπιεί μέσω των ΜΜΕ όλο το παραμύθι για γενικευμένη ανομία στα ΑΕΙ. «Λιγότερα είναι τα περιστατικά παραβατικότητας στα ΑΕΙ συγκριτικά με άλλους κοινωνικούς χώρους και χαμηλότερης ποινικής έντασης. Και σε κάθε περίπτωση, αν νοιαζόταν η κυβέρνηση για τα ζητήματα ασφαλείας των ΑΕΙ, γιατί δεν τα χρηματοδοτεί να προσλάβουν προσωπικό φύλαξης (αριθμητικά πολύ λιγότερο), όπως ζητούν οι πρυτάνεις;», πρόσθεσε.

«Μήπως γιατί οι 1.000 προσλήψεις ειδικών φρουρών θα είναι περιβόλι δεξιού ρουσφετιού; Με συνεντεύξεις. Θα δώσουν αγώνα δρόμου οι βουλευτές τους, να ξεπεράσει ο ένας τον άλλο. Ας θυμηθούμε, για να φανεί η υποκρισία τους, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης το Σεπτέμβριο 2013 είχε απολύσει με μια υπογραφή 1.349 υπαλλήλους των ΑΕΙ, ανάμεσά τους προσωπικό φύλαξης (αλλά μην το ξεχνάμε, και τους σχολικούς φύλακες). Τότε δεν νοιαζόταν για τα γκράφιτι;», διερωτήθηκε.

Για ποιο λόγο ο Έλληνας φορολογούμενος να πληρώσει 1000 μισθούς νέων αστυνομικών

«Η κυρία Ζαχαράκη σημείωσε πως «ο Έλληνας φορολογούμενος κάνει θυσίες και στα πανεπιστήμια δεν υπάρχει ασφάλεια». Η απάντησή τους προς τον Έλληνα φορολογούμενο λοιπόν, είναι οι μισθοί 1.000 ειδικών φρουρών. Η λύση τους σε κάθε πρόβλημα, είναι μια επιπλέον αστυνομική δύναμη, στη χώρα με το μεγαλύτερο ήδη αριθμό αστυνομικών ανά κάτοικο, σε όλη την Ευρώπη», υπογράμμισε.

Αυτή ήταν πάντα η Δεξιά, τόνισε ο Νίκος Φίλης, συμπληρώνοντας ότι η σημερινή Δεξιά, οργισμένη από την 5ετία Αριστεράς στην κυβέρνηση έχει ένα στόχο, να μη χάσει ποτέ ξανά την εξουσία.

«Τους ανήκει, όλοι οι άλλοι είναι ‘σφετεριστές’. Και νομίζει ότι θα το πετύχει προσλαμβάνοντας περισσότερους αστυνομικούς ή βάζοντας πρόστιμο 500€ σε πολίτες που έχουν βγει με λανθασμένο κωδικό. Βλέπουν τι έρχεται μετά το πέρας της πανδημίας, όταν ο κόσμος θα ξεχυθεί ξανά ποτάμι στους δρόμους ενάντια στην αντιλαϊκή τους πολιτική και τρέμουν. Δεν αργεί η στιγμή», κατέληξε ο κ. Φίλης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments