Πολιτική

Σχοινάς πιστοποιητικό εμβολιασμού: Προωθείται η πρωτοβουλία Μητσοτάκη

Σχοινάς πιστοποιητικό εμβολιασμού: Προωθείται η πρωτοβουλία Μητσοτάκη
Σχοινάς πιστοποιητικό εμβολιασμού: Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού.

Η πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη για ένα αμοιβαία αναγνωρισμένο πιστοποιητικό εμβολιασμού καλωσορίστηκε από την ΕΕ, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, στην ομιλία του στην όγδοη συνάντηση της Επιτροπής Κρίσεων Παγκόσμιου Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών.

«Εργαζόμαστε ήδη προς αυτή την κατεύθυνση με τα κράτη-μέλη» συμπλήρωσε ο κ. Σχοινάς, εκφράζοντας την ελπίδα «να συμφωνηθεί μια κοινή προσέγγιση όσον αφορά στο πιστοποιητικό εμβολιασμού εντός των προσεχών εβδομάδων».

Κάτι τέτοιο, υπογράμμισε ο Επίτροπος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού τρόπου Ζωής, «θα μπορούσε να αποδείξει ότι κάποιος δεν ανήκει στις κατηγορίες υψηλού κινδύνου για να ταξιδέψει μετριάζοντας ως εναλλακτική μέτρα όπως τα αρνητικά τεστ».

Επίσης, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο Μαργαρίτης Σχοινάς είπε ξανά ότι θα γίνει συζήτηση σε επίπεδο ηγετών με την ελπίδα ότι θα υπάρξει συλλογική προσέγγιση.

Σε σχέση με τις δράσεις της ΕΕ, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για να ελεγχθεί ο κίνδυνος τρίτου κύματος όπως επίσης και να προχωρήσουν γρήγορα οι εμβολιασμοί. Είπε ακόμα ότι η ΕΕ εργάζεται έτσι ώστε να διατηρηθούν τα μέτρα στο ελάχιστο βαθμό που είναι απαραίτητο, καθώς και η αναγκαία κινητικότητα και να υπάρξει διευκόλυνση στο «άνοιγμα» των ταξιδιών και του τουρισμού το συντομότερο δυνατόν. Τέλος, ο κ. Σχοινάς υπογράμμισε ότι στόχος είναι να προετοιμαστεί το έδαφος για γρήγορη και βιώσιμη ανάπτυξη.

Πρωτοβουλία και για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί από τον Μητσοτάκη

Την ανάγκη οι εμβολιασμοί στην Ευρώπη να προχωρήσουν πιο γρήγορα, αλλά και να εγκριθεί το συντομότερο το εμβόλιο της AstraZeneca, αλλά και των υπόλοιπων εταιρειών, επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη των ηγετών των χωρών του COVID-19 Management Group.

Στο πλαίσιο αυτό, ενόψει της τηλεδιάσκεψης των 27 ηγετών της Ε.Ε. για το εμβόλιο, την ερχόμενη Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς και η Πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρέντρικσεν, αναλαμβάνουν πρωτοβουλία με επιστολή στην οποία θα ζητούν την ταχύτερη έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca και των άλλων εταιρειών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments