Διεθνή

Τζο Μπάιντεν: Πέρασε το κατώφλι του Λευκού Οίκου με τη συζυγό του, Τζιλ

Τζο Μπάιντεν: Πέρασε το κατώφλι του Λευκού Οίκου με τη συζυγό του, Τζιλ
Τζο Μπάιντεν: Περπάτησε τα τελευταία μέτρα της διαδρομής με τη συζυγό του και μέλη της οικογένειάς του. Το μήνυμα στους δημοσιογράφους.

Η προεδρία του Τζο Μπάιντεν ξεκίνησε και επίσημα. Μετά την ορκωμοσία του ο νικητής των εκλογών του Νοεμβρίου του 2020, κατευθύνθηκε στον Λευκό Οίκο, ενώ περπάτησε τα τελευταία μέτρα της διαδρομής μαζί με τη συζύγό του και μέλη της οικογένειάς του, ανάμεσα τους και τα εγγόνια του.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι είπε στους δημοσιογράφους «συνεχίστε να κάνετε τη δουλειά σας», ενα έμμεσο μήνυμα και προς τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο προκάτοχος του Μπάιντεν, αν εξαιρέσει κανείς κάποια φιλικά προς αυτόν δίκτυα, τα έβαζε διαρκώς με τους δημοσιογράφους.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο

Την ίδια διαδρομή μέχρι τον Λευκό Οίκο έκανε και η Καμάλα Χάρις, η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ – και, μάλιστα, μαύρη. Δείτε βίντεο από την ιστορική στιγμή της ορκωμοσίας της Χάρις, το οποίο έχει ανεβάσει και η ίδια στον λογαριασμό της στο Twiter:

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ και η αντιπρόεδρος

Να σημειώσουμε ότι τρεις πρώην πρόεδροι παρακολούθησαν την τελετή της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν, με τον Μπιλ Κλίντον να τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας για τους… λάθος λόγους.

Ο Κλίντον δεν άντεξε και φαίνεται να αποκοιμήθηκε με το περιστατικό να έχει γίνει viral και να σχολιάζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και από διεθνή ΜΜΕ.

Ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη νίκη του Μπάιντεν και την ορκωμοσία του ήταν το ζεύγος Ομπάμα που χαμογελούσε έστω και κάτω από τις μάσκες που φορούσαν λόγω του κορωνοϊού και των μέτρων που ισχύουν. Άλλωστε, μόνο χίλια άτομα παρακολούθησαν την τελετή ορκωμοσίας, ενώ συνήθως σε τέτοιες τελετές συγκεεντρώνονται μέχρι και 200 χιλιάδες άνθρωποι.

Μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές σε όλη την τελετή ορκωμοσίας ήταν όταν η Τζένιφερ Λόπεζ τραγούδησε τα «This Land Is Your Land» και «America the Beautiful».

Θυμίζουμε ότι το πρώτο κομμάτι αναφέρει στους στίχους του «η γη αυτή φτιάχτηκε για σένα και για μένα (This land was made for you and me)».

Είναι ένα κλασικό κομμάτι του Γούντι Γκάθρι, ο οποίος είχε τραγουδήσει για τους φτωχούς, ενώ στήριξε τα συνδικάτα στις μεγάλες απεργίες της δεκαετίας του 1930 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η γνωστή τραγουδίστρια έστειλε το δικό της μήνυμα στα ισπανικά, απευθυνόμενη στους ισπανόφωνους της χώρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments