Ελλάδα

Άνοιγμα Γυμνασίων – Λυκείων: Συνεδριάζει αύριο η επιτροπή των λοιμωξιολόγων

Άνοιγμα Γυμνασίων – Λυκείων: Συνεδριάζει αύριο η επιτροπή των λοιμωξιολόγων
Άνοιγμα Γυμνασίων - Λυκείων:Η επιστροφή των μαθητών στις τάξεις αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Με ανυπομονησία περιμένουν μαθητές και καθηγητές την εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων. Οι λοιμωξιολόγοι θα συνεδριάσουν αύριο, Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, προκειμένου να εξετάσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και να αποφασίσουν αν θα δώσουν το “πράσινο” φως για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έδειξε ξεκάθαρα πως η πρώτη προτεραιότητα είναι να χτυπήσει το κουδούνι και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αυτό που θα κρίνει την απόφαση των μελών της επιτροπής είναι η επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών.

Τις προθέσεις της κυβέρνησης να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια -μετά το άνοιγμα των Δημοτικών- έδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες στη Βουλή, αναφέροντας πως το θέμα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, βάζοντας έτσι τέλος στα όποια σενάρια για άνοιγμα σε άλλους τομείς πριν τα σχολεία. «Επόμενη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων. Άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμα για να επαναλειτουργήσουν», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι πιθανότερο σενάριο αυτή τη στιγμή είναι να ξεκινήσουν τα δια ζώσης μαθήματα την 1η Φεβρουαρίου. Με δεδομένο ότι αύριο αναμένεται να παρθούν οι αποφάσεις (και να γίνουν οι ανακοινώσεις το απόγευμα από την κυβέρνηση), θα χρειαστεί ένα εύλογο διάστημα για να προετοιμαστούν τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί για την επιστροφή στον φυσικό τους χώρο.

Τι θα γίνει με χιονοδρομικά κέντρα, ψάρεμα, κυνήγι:

Την ίδια ώρα, στο τραπέζι είναι και το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων. Με δεδομένο πως πρόκειται για εποχική δραστηριότητα, το υπουργείο Ανάπτυξης συζητά με τους λοιμωξιολόγους το ενδεχόμενο να επιτραπεί το άνοιγμά τους εντός των επόμενων δύο εβδομάδων. Με το ενδεχόμενο άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων θα επιτραπούν παράλληλα και οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, αλλά αποκλειστικά για την συγκεκριμένη δραστηριότητα, όπως τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Τέλος, στη λίστα για άνοιγμα το επόμενο διάστημα είναι και τα καταστήματα ΟΠΑΠ, ενώ δεν αποκλείεται να επιτραπεί ξανά το ψάρεμα και το κυνήγι. Σε κάθε περίπτωση, η εστίαση δεν προβλέπεται να ανοίγει σύντομα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments