Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 21/1: Προτεραιότητα τα σχολεία για την κυβέρνηση – Τι θα γίνει με εστίαση και χιονοδρομικά

Κρούσματα σήμερα 21/1: Προτεραιότητα τα σχολεία για την κυβέρνηση – Τι θα γίνει με εστίαση και χιονοδρομικά
Κρούσματα σήμερα 21/1: Τα κρούσματα του κορωνοϊού παραμένουν σε νούμερα που ανησυχούν τους ειδικούς, κυρίως στην Αττική - Η κυβέρνηση έχει ως πρώτο στόχο το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων - Το άρθρο Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού - Η πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα.

Τα κρούσματα του κορωνοϊού έφτασαν χθες Τετάρτη τα 516, ενώ οι νέοι θάνατοι που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ ήταν 27, ενώ 300 συνάνθρωποί μας παλεύουν απέναντι στον φονικό ιό στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι ειδικοί φοβούνται για νέα έξαρση του κορωνοϊού, ενώ αύριο Παρασκευή αναμένεται η εισήγησή τους σχετικά με τα σχολεία.

Τα χιονοδρομικά, ίσως, πάρουν την άδεια να ανοίξουν νωρίτερα λόγω του ότι είναι εποχιακή δραστηριότητα, αλλά η εστίαση θα συνεχίσει να είναι στον «πάγο».

Αυτό που φοβίζει τους ειδικούς είναι, κυρίως, η κατάσταση στην Αττική όπου δίνεται μάχη να μην ξεφύγει η κατάσταση. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Οργανισμός χθες: τα 228 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική, 69 εκ των οποίων στο κέντρο της Αθήνας και 36 στον Βόρειο Τομέα Αθηνών. Στη Δυτική Αττική που είχε επιβληθεί σκληρό lockdown την περίοδο των γιορτών, η νόσος φαίνεται πως έχει περιοριστεί, καθώς εντοπίστηκαν 17 νέα κρούσματα. Από την άλλη, στην Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν την τελευταία ημέρα 43 περιστατικά του ιού.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα κρούσματα κορωνοϊού κατανέμονται στην Αττική ως εξής για την 20η Ιανουαρίου:

  • 33 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής
  • 36 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών
  • 22 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών
  • 17 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής
  • 69 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών
  • 27 κρούσματα στην ΠΕ Νοτιου Τομέα Αθηνών
  • 24 κρούσματα στην Π.Ε Πειραιώς
svg%3E

Τι δήλωσε ο Χρήστος Ταραντίλης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης επιβεβαίωσε την κατεύθυνση της κυβέρνησης να ανοίξουν πρώτα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια – και ειδικά η Γ’ Λυκείου. Επίσης, αναφέρθηκε στην πορεία των εμβολιασμών.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα -όπως τόνισε και χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός- είναι το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων, είπε ο κ. Ταραντίλης.

Στη συνέχεια, όσον αφορά τις εξελίξεις για την πανδημία και τον εμβολιασμό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε πως: «Είναι προφανές ότι διανύουμε ένα κρίσιμο διάστημα στη διάρκεια του οποίου συνεχίζεται η άμυνα απέναντι στον ιό σε συνδυασμό με την αντεπίθεση μέσω της επιχείρησης «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό.

Σε ό, τι αφορά το πρώτο σκέλος, δηλαδή τη λεγόμενη άμυνα, συνεχίζεται η παρακολούθηση των επιδημιολογικών δεδομένων και προχωρούμε, ύστερα από εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών, με μικρά και πολύ προσεκτικά βήματα προς μια μερική κανονικότητα. Εφαρμόζεται το κυλιόμενο σχέδιο σύμφωνα με το οποίο τα επιδημιολογικά δεδομένα των 7 προηγούμενων ημερών θα καθορίζουν τις επόμενες αποφάσεις. Αυτές, θα ανακοινώνονται κάθε Παρασκευή από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Σε σχέση με το δεύτερο σκέλος, δηλαδή την αντεπίθεση μέσω της επιχείρησης «Ελευθερία» -το πιο πολύπλοκο εγχείρημα που ανέλαβε ποτέ το Ελληνικό Κράτος στον χώρο της υγείας- προχωρούμε σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό. Οι εμβολιασθέντες, κάποιοι και με τη δεύτερη δόση, ξεπέρασαν τους 107.000 συνολικά και τους 15.000 αποκλειστικά τη χθεσινή μέρα. Είναι αυτονόητο πως ο ρυθμός των εμβολιασμών δεν είναι στατικός, είναι δυναμικός και εξαρτάται πρωτίστως από τις ποσότητες εμβολίων που παραλαμβάνει η χώρα μας».

Ο κ. Ταραντίλης τόνισε: «Όσα περισσότερα εμβόλια έρχονται, τόσο περισσότεροι εμβολιασμοί θα γίνονται, φροντίζοντας πάντα να υπάρχει ένα απόθεμα, ώστε να είναι εξασφαλισμένη για όλους η δεύτερη δόση.

Προκειμένου να μην χάνεται κανένα εμβόλιο, δημιουργήθηκε μηχανισμός αναπλήρωσης. Αυτό σημαίνει ότι οι δόσεις από ραντεβού που δεν γίνονται, θα διατίθενται αμέσως στις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας, που θα έχουν τη δυνατότητα άμεσης ανταπόκρισης».

Τι λένε οι ειδικοί για το άνοιγμα

Στην επιστροφή των μαθητών στα σχολεία στάθηκε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος, σημειώνοντας ότι είναι ώρα να δοθεί προτεραιότητα στο άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων. Παράλληλα, ο κ. Δημόπουλος είπε μιλώντας στον ANT1 ότι «δεν παρατηρήθηκε ουσιαστική επιβάρυνση μετά την επιστροφή των μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία».

Ακόμα υπογράμμισε: «Έχουμε μεγάλο θέμα στα Πανεπιστήμια», όπου σε ορισμένες σχολές δεν μπορεί να αντικατασταθεί η δια ζώσης διδασκαλία με τηλεκπαίδευση. Εκτίμησε, πάντως, πως «το εαρινό εξάμηνο θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί, έστω και με παρατάσεις εργαστηριακών και κλινικών ασκήσεων μέσα στο καλοκαίρι».

Ερωτηθείς σχετικά με τη μετάλλαξη του ιού, αποκρίθηκε πως συνήθως οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού δεν είναι σημαντικές και δεν δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Τόνισε πως «τα εμβόλια καλύπτουν και τη μετάλλαξη αυτή», αναφερόμενος στο στέλεχος που εντοπίστηκε αρχικά στη Βρετανία. Συμπλήρωσε, βέβαια, πως απαιτείται ιολογική επιτήρηση, ώστε να είμαστε έτοιμοι για περαιτέρω έρευνες. Σε ό,τι αφορά στο χρονικό διάστημα της ανοσίας μετά τον εμβολιασμό, ο Πρύτανης ανέφερε: «Κάποιος που έχει προσβληθεί από τον ιό, οκτώ μήνες μετά διατηρεί ικανοποιητική ανοσία. Συμπεραίνουμε ότι λογικά το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και με το εμβόλιο».

«Μπορεί να είναι και μεγαλύτερη», συνέχισε, «αλλά χρειάζεται παρακολούθηση». Τέλος, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει λογική σύνδεσης των θανάτων υπερηλίκων που εμβολιάστηκαν στη Νορβηγία, ούτε με το εμβόλιο ούτε με τον κορωνοϊό, αποδίδοντας τους σε παθολογικά αίτια.

Η άποψη του Μανώλη Δερμιτζάκη για τις μεταλλάξεις του ιού

Υπάρχει πιθανότητα να προκύψει μια μετάλλαξη ή μεταλλάξεις σε ένα στέλεχος του ιού οι οποίες να ξεφεύγουν από τα εμβόλια, τόνισε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Όπως ο ίδιος ανέφερε «δεν νομίζω ότι αυτή την στιγμή έχουμε κάτι να ανησυχούμε συγκεκριμένα αλλά πρέπει να ανησυχούμε γενικότερα για το γεγονός ότι υπάρχουν εμβολιασμοί σε περίοδο που έχουμε πολλά κρούσματα.

Επομένως πρέπει να φτιαχτούν και να συνεχιστούν προγράμματα παρακολούθησης αυτών των μεταλλάξεων, όχι μόνο αυτών που ξέρουμε αλλά και καινούργιων παγκόσμια ώστε να προλάβουμε πιθανότητα εάν εμφανιστεί ένα τέτοιο στέλεχος σε σχέση με τα εμβόλια να μπορούμε να το περιορίσουμε γρηγορότερα».

Ο καθηγητής επεσήμανε ότι για εκείνον προτεραιότητα είναι το άνοιγμα γυμνάσιων – λυκείων. «Έπρεπε να ανοίξει κάτι οπωσδήποτε όμως πρέπει να γίνει με σειρά προτεραιοτήτων» σημείωσε μεταξύ άλλων και ανέφερε πως στην Ελβετία η λαβίδα της θείας της κοινωνίας γίνεται με άλλο τρόπο ποτέ δεν ακουμπάει στο στόμα. «Με απογοητεύει ότι άνοιξαν άλλες δραστηριότητες όπως η εκκλησία πριν από τα σχολεία» επεσήμανε και υπογράμμισε ότι είναι τραγικό λάθος να μιλάμε για σκι αντί για σχολεία.  svg%3E

Σχετικά με την έναρξη κυβέρνησης Μπάιντεν ο ίδιος σχολίασε πως νομίζει ότι θα δούμε άλλη διαχείριση της πανδημίας που θα αλλάξει και για όλον τον πλανήτη και ότι ο Μπάιντεν έχει φτιάξει μια πολύ δυνατή ομάδα επιστημονική.

Επιπλέον, σημείωσε πως η Ελλάδα πάει καλύτερα απ’ ότι περιμέναμε και ότι η εστίαση από την στιγμή που ανοίξει με την ίδια ωριμότητα όπως οι άλλες, έξω δηλαδή, δεν είναι δύσκολο να το σκεφτούμε.

Αναφορικά με το θέμα των σχολείων και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι θα πρέπει να ανοίξουν πρώτα τα σχολεία ζητώντας υπομονή για τις χαλάρωση των μέτρων και το άνοιγμα των καταστημάτων. Οι αποφάσεις από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων αναμένονται μέχρι την Παρασκευή. Αν οι επιστήμονες ανάψουν το πράσινο φως τότε από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει η επιστροφή των μαθητών στις αίθουσες και για τις άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Το άρθρο Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Άρθρο του πρωθυπουργού με θέμα την πρόταση της Ελλάδας για τη δημιουργία ενός κοινά συμφωνημένου, πρότυπου ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού σε ολόκληρη την ΕΕ, δημοσιεύεται στα αγγλικά στην πανευρωπαϊκή ιστοσελίδα Euractiv και στα γερμανικά στην ιστοσελίδα Das Morning Briefing.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην πανδημία σημειώνει ότι ο περιορισμός της ελευθερίας και της ευημερίας είναι οδυνηρός και χωρίς ιστορικό προηγούμενο. «Η πανδημία του κορωνοϊού μας έφερε θλίψη, προκάλεσε απομόνωση και επηρέασε όχι μόνο την υγεία μας, αλλά και την εργασία μας, τις προοπτικές και τις κοινωνικές νόρμες.

Κάναμε μια απαραίτητη και συνειδητή θυσία με στόχο να σώσουμε όσες περισσότερες ζωές μπορούμε» υπογραμμίζει. Αναφέρει ότι τώρα που το τέλος αυτής της δοκιμασίας έχει αρχίσει να φαίνεται στον ορίζοντα, με τη σταδιακή πραγματοποίηση μαζικών εμβολιασμών σε όλες τις χώρες της ΕΕ, δεν θα πρέπει να θεωρήσουμε τη θυσία αυτή ως κάτι δεδομένο.

Το οφείλουμε στους πολίτες να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο που έχουμε στη διάθεσή μας και να αξιοποιήσουμε κάθε εργαλείο του πολιτικού και κυβερνητικού μας οπλοστασίου ώστε να είμαστε απόλυτα έτοιμοι για να επιταχύνουμε την επιστροφή στην κανονική ζωή μέσα στο 2021. Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να θέσουμε σε κίνδυνο θέσεις εργασίας ή να χάσουμε ένα έτος ακόμη, προσπαθώντας να επανεκκινήσουμε τις οικονομίες μας. Τη στιγμή που μπορούμε να αναλάβουμε δράση, δεν πρέπει να μείνουμε στα λόγια και να επιτρέψουμε στη γραφειοκρατία να οδηγεί σε καθυστέρηση και κωλυσιεργία» προσθέτει.  svg%3E

Ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας είναι η διασύνδεση ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού με την ανεμπόδιστη από τους ισχύοντες περιορισμούς μετακίνηση, όταν ταξιδεύουμε. «Και μπορούμε να το κάνουμε πράξη στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τονίζει.

«Μέσω της εισαγωγής σε ολόκληρη την ΕΕ ενός κοινά συμφωνημένου και τυποποιημένου, πρότυπου ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού, θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε ξανά, αναζωογονώντας τον τουρισμό και την ψυχαγωγία, και να επιτρέψουμε στους πολίτες (της Ευρώπης) να κινούνται ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς από χώρα σε χώρα» συμπληρώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι θα τοποθετηθεί υπέρ μιας τέτοιας ρύθμισης στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αυτή την εβδομάδα.

Στη συνέχεια αναφέρει ότι καταλαβαίνει ότι θα εκφραστούν προβληματισμοί για το θέμα και εξηγεί γιατί πρέπει να κινηθούμε τώρα και όχι αργότερα. «Διότι πρέπει να προετοιμαστούμε για το καλοκαίρι, όταν ένας πολύ μεγαλύτερος αριθμός πολιτών θα έχει εμβολιαστεί -η εμπειρία της Φόρμας Εντοπισμού Επιβατών (PLF) το προηγούμενο καλοκαίρι μας έδειξε ότι ο έγκαιρος σχεδιασμός είναι ζωτικής σημασίας».

«Εύλογα οι πολίτες θα αναρωτηθούν εάν αυτό το πιστοποιητικό θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποιου είδους περιορισμό της ελευθερίας μας να ταξιδεύουμε. Όχι, κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Δεν θα πρέπει να συγχέουμε ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού με ταξιδιωτικό διαβατήριο. Στόχος μας δεν είναι να χωρίσουμε τους Ευρωπαίους σε δύο κατηγορίες, αυτούς που έχουν εμβολιαστεί και αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί. Αντιθέτως, θέλουμε να δημιουργήσουμε μια λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για τα ταξίδια (fast travel lane) για όσους διαθέτουν αυτό το ψηφιακό, τυποποιημένο πιστοποιητικό» ξεκαθαρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης αναφέρει ότι όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν αλλά δεν διαθέτουν πιστοποιητικό, θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν υπό τους υφιστάμενους ταξιδιωτικούς κανόνες, όπως το υποχρεωτικό μοριακό τεστ (PCR) πριν την αναχώρηση, rapid test κατά την άφιξη στον προορισμό τους και καραντίνα όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

«Τέτοιου είδους μέτρα θα πρέπει να παραμείνουν στη διακριτική ευχέρεια κάθε κράτους και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συνεχιστούν μέσα στο 2021 καθώς πορευόμαστε προς την επίτευξη ανοσίας. Ωστόσο, θα ήταν περίπλοκο και οικονομικά ασύμφορο να εφαρμόζονται τέτοια μέτρα από όλους» τονίζει.

Στο ερώτημα αν τίθεται σε κίνδυνο η προστασία των δεδομένων, απαντά « Όχι. Στην Ελλάδα έχουμε ήδη ετοιμάσει το μοντέλο ενός ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού για τις αεροπορικές, θαλάσσιες και σιδηροδρομικές μετακινήσεις, το οποίο μοιραστήκαμε με τους εταίρους μας στην Ε.Ε. Το πιστοποιητικό διαθέτει κωδικό QR, ένα μοναδικό αναγνωριστικό του εγγράφου και μια ψηφιακή σφραγίδα. Όλα τα παραπάνω συνδέονται με το portal μας gov.gr ώστε ο καθένας να μπορεί να ελέγξει την εγκυρότητα του πιστοποιητικού.

Τα στοιχεία αναγράφονται σε δύο γλώσσες και περιλαμβάνουν το ονοματεπώνυμο του κατόχου, τον αριθμό μητρώου κοινωνικής ασφάλισης, τον τύπο του εμβολίου, καθώς και την ημερομηνία και την τοποθεσία όπου έγινε η χορήγηση των δόσεων. Όλα τα στοιχεία είναι ψηφιακά επαληθεύσιμα και κρυπτογραφούνται εντός δευτερολέπτων. Και όσον αφορά την προστασία των δεδομένων είναι ασφαλή και προστατευμένα». 

svg%3E

«Έχω δεσμευτεί να μοιραστώ αυτή την τεχνολογία και τεχνογνωσία με όλα τα ευρωπαϊκά κράτη-μέλη» προσθέτει ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης εκφράζει την ελπίδα, παρά το ότι στην Ελλάδα ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός και το πιστοποιητικό δεν θα αποτελεί προαπαιτούμενο για τα ταξίδια, ότι οι πολίτες θα αγκαλιάσουν και τα δύο. «Δέχομαι πως πολλοί πολίτες που δεν ανήκουν σε ευάλωτες κατηγορίες δεν θα εμβολιαστούν για κάποιο χρονικό διάστημα. Για το λόγο αυτό, θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε στα αεροδρόμια τα κορυφαία διεθνώς συστήματα έξυπνων ελέγχων που διαθέτουμε» σημειώνει.

«Στο τέλος της ημέρας, αυτό που θα προσφέρει ένα κοινά συμφωνημένο πρότυπο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι σιγουριά, επιτρέποντας στους πολίτες να ταξιδεύουν απαλλαγμένοι από περιορισμούς καραντίνας αφότου εμβολιαστούν και αποκτήσουν σημαντικό βαθμό ανοσίας» συμπληρώνει.

Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός τονίζει «πάνω από όλα, δεν μιλάμε για ένα διαβατήριο με βάση τον εμβολιασμό. Δεν αποσκοπεί στον περιορισμό της δυνατότητας των πολιτών να ταξιδεύουν. Αντίθετα, αφορά τη διεύρυνση της ελευθερίας μετακίνησης, με μια απλή, αξιόπιστη και ασφαλή ψηφιακή λύση, η οποία μπορεί να θέσει ξανά σε κίνηση τις οικονομίες μας. Ακριβώς για να μπορεί να φέρει σε πέρας τέτοιου είδους συνεργατικά εγχειρήματα, δημιουργήθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Οι εμβολιασμοί μέχρι την Τετάρτη 20/1 στην Ελλάδα

Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα emvolio.gov.gr, έγιναν 14156 εμβολιασμοί. Το σύνολο των εμβολιασμών στην Ελλάδα ανέρχεται σε 107335.

Τα περισσότερα εμβόλια έχουν γίνει στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών, στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο και τον Πειραιά.

Δείτε τον πίνακα με την πορεία των εμβολιασμών ανά μέρα

svg%3E

Δείτε τα δεδομένα για τους εμβολιασμούς ανά Περιφερειακή Ενότητα

  • ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 23419 (+1769 την 20/01/2021)
  • ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 16375 (+2188 την 20/01/2021)
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 12378 (+1301 την 20/01/2021)
  • ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 3769 (+455 την 20/01/2021)
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ 3734 (+577 την 20/01/2021)
  • ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 3634 (+436 την 20/01/2021)
  • ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 3218 (+294 την 20/01/2021)
  • ΑΧΑΪΑΣ 3111 (+485 την 20/01/2021)
  • ΛΑΡΙΣΑΣ 2422 (+265 την 20/01/2021)
  • ΕΒΡΟΥ 1689 (+280 την 20/01/2021)
  • ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 1684 (+256 την 20/01/2021)
  • ΧΑΝΙΩΝ 1403 (+289 την 20/01/2021)
  • ΕΥΒΟΙΑΣ 1305 (+413 την 20/01/2021)
  • ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 1223 (+278 την 20/01/2021)
  • ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 1023 (+78 την 20/01/2021)
  • ΚΟΖΑΝΗΣ 997 (+127 την 20/01/2021)
  • ΛΑΣΙΘΙΟΥ 995 (+230 την 20/01/2021)
  • ΤΡΙΚΑΛΩΝ 968 (+149 την 20/01/2021)
  • ΗΛΕΙΑΣ 950 (+184 την 20/01/2021)
  • ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 940 (+118 την 20/01/2021)
  • ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 891 (+194 την 20/01/2021)
  • ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 888 (+155 την 20/01/2021)
  • ΗΜΑΘΙΑΣ 883 (+120 την 20/01/2021)
  • ΚΑΒΑΛΑΣ 864 (+118 την 20/01/2021)
  • ΣΕΡΡΩΝ 850 (+108 την 20/01/2021)
  • ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 842 (+99 την 20/01/2021)
  • ΠΕΛΛΑΣ 838 (+164 την 20/01/2021)
  • ΛΑΚΩΝΙΑΣ 772 (+146 την 20/01/2021)
  • ΞΑΝΘΗΣ 772 (+102 την 20/01/2021)
  • ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 756 (+73 την 20/01/2021)
  • ΑΡΤΑΣ 751 (+108 την 20/01/2021)
  • ΑΡΚΑΔΙΑΣ 693 (+93 την 20/01/2021)
  • ΔΡΑΜΑΣ 654 (+145 την 20/01/2021)
  • ΡΕΘΥΜΝΟΥ 643 (+123 την 20/01/2021)
  • ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 636 (+157 την 20/01/2021)
  • ΚΙΛΚΙΣ 618 (+183 την 20/01/2021)
  • ΒΟΙΩΤΙΑΣ 615 (+151 την 20/01/2021)
  • ΠΙΕΡΙΑΣ 614 (+94 την 20/01/2021)
  • ΡΟΔΟΥ 605 (+94 την 20/01/2021)
  • ΚΕΡΚΥΡΑΣ 601 (+210 την 20/01/2021)
  • ΛΕΣΒΟΥ 575 (+172 την 20/01/2021)
  • ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 501 (+134 την 20/01/2021)
  • ΡΟΔΟΠΗΣ 468 (+81 την 20/01/2021)
  • ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 463 (+87 την 20/01/2021)
  • ΠΡΕΒΕΖΑΣ 446 (+41 την 20/01/2021)
  • ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 439 (+59 την 20/01/2021)
  • ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 408 (+53 την 20/01/2021)
  • ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 388 (+78 την 20/01/2021)
  • ΦΛΩΡΙΝΑΣ 378 (+63 την 20/01/2021)
  • ΧΙΟΥ 353 (+34 την 20/01/2021)
  • ΖΑΚΥΝΘΟΥ 339 (+89 την 20/01/2021)
  • ΓΡΕΒΕΝΩΝ 316 (+36 την 20/01/2021)
  • ΣΑΜΟΥ 284 (+44 την 20/01/2021)
  • ΚΩ 260 (+66 την 20/01/2021)
  • ΛΗΜΝΟΥ 256 (+37 την 20/01/2021)
  • ΣΥΡΟΥ 247 (+48 την 20/01/2021)
  • ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 240 (+29 την 20/01/2021)
  • ΦΩΚΙΔΑΣ 210 (+47 την 20/01/2021)
  • ΛΕΥΚΑΔΑΣ 205 (+41 την 20/01/2021)
  • ΚΑΛΥΜΝΟΥ 163 (+12 την 20/01/2021)
  • ΝΑΞΟΥ 100 (+31 την 20/01/2021)
  • ΘΗΡΑΣ 83 (+18 την 20/01/2021)
  • ΝΗΣΩΝ 82 (+18 την 20/01/2021)
  • ΙΚΑΡΙΑΣ 81 (+17 την 20/01/2021)
  • ΚΑΡΠΑΘΟΥ 27 (+12 την 20/01/2021)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments