Διεθνή

Έκρηξη στη Μαδρίτη: Στους τέσσερις οι νεκροί – 11 οι τραυματίες

Έκρηξη στη Μαδρίτη: Στους τέσσερις οι νεκροί – 11 οι τραυματίες
Έκρηξη στη Μαδρίτη: Οι αρχές είχαν κάνει λόγο και για έναν αγνοούμενο, ο οποίος τελικά είναι ένας από τους νεκρούς.

Δυσάρεστα είναι τα νέα από τη χθεσινή έκρηξη στο κέντρο της Μαδρίτης, καθώς όπως έγινε γνωστό ένας άντρας υπέκυψε σήμερα ανεβάζοντας στους τέσσερις τους νεκρούς. Πρόκειται για έναν Καθολικό ιερέα, ο οποίος ανασύρθηκε βαριά τραυματισμένος από τα συντρίμμια του κτιρίου στην ισπανική πρωτεύουσα, που κατέρρευσε πιθανόν από έκρηξη που προκλήθηκε από τη διαρροή φυσικού αερίου.

Ο ιερέας κατέληξε σήμερα στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί, όπως αναφέρει η αρχιεπισκοπή της Μαδρίτης σε ανακοίνωσή της. Τμήμα του εξαώροφου κτιρίου ανήκε στην αρχιεπισκοπή της Μαδρίτης. Από το συμβάν είναι ήδη γνωστό πως σκοτώθηκαν άλλοι τρεις πολίτες ενώ 11 είναι και οι τραυματίες.

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της Μαδρίτης ανακοίνωσαν ότι όλες οι διαθέσιμες ενδείξεις παραπέμπουν στο ότι η έκρηξη που σημειώθηκε στο Κάγιε Τολέδο, έναν δρόμο που οδηγεί εκτός του κέντρου της πόλης, προκλήθηκε από διαρροή φυσικού αερίου.

Οι πάνω πέντε όροφοι του κτιρίου καταστράφηκαν ολοσχερώς, οι τοίχοι τους κατέρρευσαν καθώς και η πρόσοψη του κτιρίου, ενώ οι δύο κάτω όροφοι παρέμειναν σχεδόν ανέπαφοι, αλλά υπέστησαν ζημιές από τον καπνό. Στο κτίριο διέμεναν και ιερείς. Ο 36χρονος ιερέας που έφυγε από το ζωή είχε χειροτονηθεί τον Ιούνιο.

Δύο άνδρες που περπατούσαν στον δρόμο και ένας άλλος ο οποίος επιδιόρθωνε έναν λέβητα μέσα στο κτίριο επίσης σκοτώθηκαν από την έκρηξη, σύμφωνα με τις αρχές οι οποίες είχαν αρχικά ανακοινώσει ότι μεταξύ των νεκρών βρίσκεται και μια 85χρονη γυναίκα.

Μάλιστα είχαν κάνει λόγο και για έναν αγνοούμενο, ο οποίος τελικά είναι ένας από τους νεκρούς. Ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, από την πλευρά του, ανακοίνωσε ότι το ένα θύμα είναι ένας 47χρονος Βούλγαρος. Σημειώνεται ότι, δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός στα παρακείμενα κτίρια, έναν οίκο ευγηρίας και ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Εικόνες και βίντεο από το σημείο έχουν αναρτηθεί στα social media, αποτυπώνοντας τεράστιες καταστροφές σε τουλάχιστον ένα κτήριο, που, σύμφωνα με την TVE, βρίσκεται κοντά σε οίκο φροντίδας ηλικιωμένων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments