Διεθνή

Μπάιντεν: Το απίστευτο αυτοκίνητο του νέου Προέδρου των ΗΠΑ

Μπάιντεν: Το απίστευτο αυτοκίνητο του νέου Προέδρου των ΗΠΑ
Μπάιντεν: Μία ανοιχτή Chevrolet Corvette Stingray του 1967 είναι το αγαπημένο αυτοκίνητου του Τζο Μπάιντεν.

Ο νέος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, λατρεύει τα αυτοκίνητα, με αυτό που έχει στην κατοχή του, μια ανοιχτή Stingray Chevrolet Corvette του 1967, να κρύβει τη δική της ιστορία. Μια ιστορία που έγινε γνωστή από τον ίδιο τον πλανητάρχη λίγο πριν μετακομίσει στον Λευκό Οίκο και παραδώσει τα κλειδιά.

Η Μυστική Υπηρεσία απαγορεύει στους κυβερνήτες για λόγους ασφαλείας να οδηγούν ενώ για τους προέδρους τα πράγματα είναι ακόμη πιο αυστηρά. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC ακόμη και όταν λήξει η θητεία του, ένας πρώην πρόεδρος δεν μπορεί ποτέ να οδηγήσει ένα αυτοκίνητο σε ανοιχτό δρόμο ξανά. Σημειώνεται πως η Corvette αυτή είναι μία από τις 14.436 ανοιχτές, που παράχθηκαν το 1967 σε σύνολο 22.940. Η αξία της μπορεί να ξεπεράσει τα 150.000 δολάρια.

Από που προκύπτει όμως η αγάπη του 46ου Προέδρου για τα αυτοκίνητα;

Η λατρεία του ξεκίνησε από τον πατέρα του, που δούλευε ως υπεύθυνος σε αντιπροσωπείες αυτοκινήτων στο Delaware, επιτρέποντάς του να έρχεται σε επαφή με τετράτροχα από μικρή ηλικία. Αφού δανείστηκε ένα Chrysler 300D για τον χορό του σχολείου, ο Μπάιντεν αγόρασε μία Chevrolet του 1956, την οποία αντικατέστησε με μία μεταχειρισμένη και Mercedes-Benz 190SL. Λίγο μετά ήρθε στην κατοχή του μια πράσινη Stingray Corvette (περίπου 5.358 κ.εκ. 350 ίππων ) με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ως δώρο γάμου με την πρώτη σύζυγος του, Neilia Hunter.

«Δεν θα έπρεπε να το πω αυτό, αλλά μου αρέσει η ταχύτητα. Λατρεύω αυτό το αυτοκίνητο, καθώς έχω από αυτό απίστευτες αναμνήσεις. Κάθε φορά που μπαίνω σε αυτό, σκέφτομαι τον πατέρα μου και τον γιο μου Μπο» έχει πει ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του. Παράλληλα, έχει αποκαλύψει: «Παντρεύτηκα τον Αύγουστο του ’67 ο πατέρας μου δεν είχε πολλά χρήματα, αλλά τότε διεύθυνε την μεγαλύτερη αντιπροσωπεία Chevrolet στην πολιτεία. Είπε στη τότε, σύντροφό μου και μετά σύζυγό μου, Neilia, να το δώσει το αυτοκίνητό της -ήταν ένα Pontiac Tempest του 1965 και το δικό μου ήταν μία Chevy του 1963-, για να τα επιδιορθώσω για τον γάμο σας. Τέσσερις ημέρες μετά, πηγαίνουμε να παραλάβουμε τα αυτοκίνητα και υπάρχουν 75 άτομα στο κατάστημα. Σηκώσαμε, ένα κάλυμμα και ο πατέρας μου είπε: Αυτό είναι το γαμήλιο δώρο μου».

Το τραγικό της ιστορίας είναι ότι το 1972, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, η σύζυγος και η 13χρονη κόρη του σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Οι δύο γιοί τους τραυματίστηκαν σοβαρά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments