Οικονομία

ΟΑΕΔ επίδομα: Ποιοι δικαιούνται νέα παράταση – Πότε οι πληρωμές

ΟΑΕΔ επίδομα: Ποιοι δικαιούνται νέα παράταση – Πότε οι πληρωμές
ΟΑΕΔ επίδομα: Η νέα παράταση αφορά στο επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ που καταβάλετε στους δικαιούχους των οποίων η πληρωμή λήγει ή θα λήξει Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Νέα παράταση έλαβαν οι δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας του ΟΑΕΔ των οποίων η πληρωμή λήγει ή θα λήξει Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Η νέα παράταση αφορά στο επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ που καταβάλετε στους δικαιούχους των οποίων η πληρωμή λήγει ή θα λήξει Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Πρόκειται για μια παράταση η οποία εφαρμόστηκε το 2020 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και συνεχίζεται και το 2021.

Με ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης την περασμένη Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021, έκανε γνωστό και επίσημα την νέα παράταση στα επιδόματα ανεργίας δίνοντας «τέλος» στην αγωνία χιλιάδων δικαιούχων.

Δικαιούχοι της παράτασης

Άνεργοι που ξεκίνησαν να επιδοτούνται Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2020 και η 12μηνη επιδότησή τους λήγει εντός του μήνα ή του επόμενου, θα λάβουν δυο επιπλέον πληρωμές από τον ΟΑΕΔ φτάνοντας έτσι τους 14 συνολικούς μήνες επιδότησης αντί για 12.

Σημειώνεται ότι τα επιδόματα επεκτείνονται ανάλογα με το είδος της επιδότησης:

  • Επιδόματα τακτικής επιδότησης ανεργίας – 798,5 ευρώ (399,25 ευρώ μηνιαίως)
  • Βοηθήματα ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – 798,5 ευρώ (399,25 ευρώ μηνιαίως)
  • Επιδόματα μακροχρόνιας ανεργίας – 400 ευρώ (200 ευρώ μηνιαίως)

Οι ημερομηνίες πληρωμής

  • Επιδόματα που λήγουν ή έληξαν τον Ιανουάριο, ο πρώτος μήνας έξτρα επιδότησης θα καταβληθεί τον Φεβρουάριο και ο δεύτερος μήνας τον Μάρτιο.
  • Επιδόματα που λήγουν τον Φεβρουάριο, ο πρώτος μήνας έξτρα επιδότησης θα καταβληθεί τον Μάρτιο και ο δεύτερος μήνας τον Απρίλιο.

Ποιοι και πως δικαιούνται επιδότηση ανεργίας

Η Τακτική Επιδότηση Ανεργίας είναι μια παροχή που χορηγείται σε μισθωτούς, ασφαλισμένους στον κλάδο ανεργίας του ΟΑΕΔ των οποίων η εργασιακή σχέση είτε έληξε (σύμβαση ορισμένου χρόνου) είτε καταγγέλθηκε από τον εργοδότη, με χρονική διάρκεια από πέντε έως 12 μήνες ανάλογα με τις ημέρες εργασίας που έχουν πραγματοποιήσει οι δικαιούχοι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα πριν από τη λύση ή τη λήξη της εργασιακής τους σχέσης, που ορίζονται ως κρίσιμα.

Για τη χορήγηση της τακτικής επιδότησης ανεργίας στους δικαιούχους απαιτείται η συνδρομή των κάτωθι γενικών προϋποθέσεων:

  • Να είναι ασφαλισμένοι ως εργαζόμενοι στον κλάδο ανεργίας του ΟΑΕΔ
  • Να έχει προηγηθεί Καταγγελία Σύμβασης Εργασίας (όχι Οικειοθελής Αποχώρηση) ή
  • Να έχει προηγηθεί Λήξη Σύμβασης Ορισμένου Χρόνου (όχι Οικειοθελής Αποχώρηση)
  • Να μην αυτοαπασχολούνται
  • Να έχουν την ιδιότητα του ανέργου κατά την αίτηση για την επιδότηση

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments