Πολιτική

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Επικοινωνία με τον Βρετανό υπουργό Άμυνας – Τι συζήτησαν

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Επικοινωνία με τον Βρετανό υπουργό Άμυνας – Τι συζήτησαν
Νίκος Παναγιωτόπουλος: Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, αποδέχθηκε την πρόσκληση να επισκεφτεί τη χώρα μας, στο προσεχές διάστημα. 

O υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, είχε την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπεν Ουάλλας.

Όπως ανακοινώθηκε, οι δύο υπουργοί συζήτησαν θέματα διμερούς αμυντικής συνεργασίας και υπογράμμισαν την κοινή επιθυμία τους για περαιτέρω, αμοιβαίως επωφελή, ενίσχυσή της. Επιπλέον, ο κος Παναγιωτόπουλος αντάλλαξε απόψεις με τον Βρετανό ομόλογό του για την τρέχουσα κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όσο αφορά στον διάλογο με την Τουρκία, στο πλαίσιο κανόνων Διεθνούς Δικαίου και σεβασμού αρχών καλής γειτονίας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι πρόκειται για αποκλειστικώς θέμα οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας και καθορισμού της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Από την πλευρά του, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, αποδέχθηκε πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του, να επισκεφτεί τη χώρα μας, στο προσεχές διάστημα.

Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε πως, πριν από μια εβδομάδα περίπου, με ευρύτερη πλειοψηφία ψηφίσθηκε επί της Αρχής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τις συμβάσεις για την απόκτηση των 18 μαχητικών Rafale στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Υπέρ του εν λόγω νομοσχεδίου τάχθηκαν Νέα Δημοκρατία, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση, με το ΚΚΕ να καταψηφίζει ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ 25 επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.

Ο εισηγητής της πλειοψηφίας Μακάριος Λαζαρίδης υπογράμμισε ότι είναι μια σπουδαία μέρα για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις «ειδικά για την Πολεμική Αεροπορία μας καθώς κανείς είπε δεν μπορεί να διαφωνήσει ότι αυτά τα αεροσκάφη είναι απαραίτητα για την ισχυροποίηση της χώρας μας, ιδιαίτερα στην τρέχουσα ευαίσθητη συγκυρία για τα εθνικά μας θέματα».

«Με την απόκτηση αυτών αεροσκαφών», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, «οχυρώνουμε την άμυνά μας και κατοχυρώνουμε τις προϋποθέσεις της ειρήνης απέναντι σε μια συνεχούς και κλιμακούμενης προκλητικότητας και επιθετικότητας από τη γείτονα χώρα. Παράλληλα είπε πως η κυβέρνηση αποδεικνύει για μία ακόμη φορά την αποτελεσματικότητα και τη συνέπεια λόγων και έργων καθώς από την στιγμή που η προμήθεια αεροσκαφών αποτέλεσε μια αναγνωρισμένη ανάγκη στο πλαίσιο του στρατηγικού μας σχεδιασμού, αυτή μερίμνησε ώστε σε μόνον τέσσερις μήνες να έρθει η Συμφωνία στη Βουλή, προς κύρωση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments