Θέσεις Εργασίας

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Ποιοι και πως συμμετέχουν για 1.000 νέες προσλήψεις

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Ποιοι και πως συμμετέχουν για 1.000 νέες προσλήψεις
Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Οι νέες προσλήψεις θα γίνουν κατά τα πρότυπα των προκηρύξεων των Ειδικών Φρουρών.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ανοικτής διαβούλευσης για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας που περιλαμβάνει τις διατάξεις για 1.000 νέες οργανικές προσλήψεις στην Ελληνική Αστυνομία. Το νέο νομοσχέδιο πρόκειται να εισαχθεί στη Βουλή για ψήφιση έτσι ώστε στη συνέχεια αφού εγκριθεί να βγει το ΦΕΚ της προκήρυξης.

Οι 1.000 νέες προσλήψεις αφορούν τη νέα Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (ΟΠΠΙ) για την φύλαξη των πανεπιστημιακών κτηρίων και αναμένεται ότι θα γίνουν κατά τα πρότυπα των προκηρύξεων των Ειδικών Φρουρών.

Για την εκπλήρωση της αποστολής των Ο.Π.Π.Ι. το προσωπικό της είναι αρμόδιο για την άσκηση αστυνομικών καθηκόντων και ιδίως για:

  • την αποτροπή τέλεσης αδικημάτων εντός των χώρων των Α.Ε.Ι.
  • τη στελέχωση και λειτουργία των Κέντρων Λήψης Σημάτων μαζί με το προσωπικό των Α.Ε.Ι.
  • την πραγματοποίηση περιπολιών
  • την αντιμετώπιση της παραβατικότητας

Ποιοι και πως συμμετέχουν

Στον διαγωνισμό θα μπορούν να συμμετέχουν οι ενδιαφερόμενοι με:

  • γενικό βαθμό απολυτηρίου Λυκείου
  • γνώση ξένης γλώσσας
  • την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων κατά προτίμηση ως εφέδρων αξιωματικών ή σε ειδικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων ή ως εθελοντών πενταετούς υποχρέωσης

Παράλληλα, έξτρα μόρια θα προκύπτουν σε όσους είναι από υπηρεσία ως έφεδροι αξιωματικοί ή σε ειδικές δυνάμεις ή στην προεδρική φρουρά ή σε υπηρεσία εθελοντών πενταετούς υποχρέωσης. Οι νέο προσληφθέντες μετά την επιλογή τους θα παρακολουθήσουν εκπαίδευση τουλάχιστον τριών μηνών.Στη συνέχεια, θα υποβληθούν σε νέο γύρο μαθημάτων προκειμένου να προσαρμοστούν στις ιδιαίτερες απαιτήσεις και χαρακτηριστικά των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Η στολή του νέου σώματος θα χαρακτηριστικά που θα διαφέρουν από εκείνες των άλλων υπηρεσιών, ενώ δεν θα φέρουν όπλο παρά μόνο χειροπέδες, κλομπ και ειδικά σπρέι.

Οι αρμοδιότητες των ΟΠΠΙ

  • Σε περίπτωση σοβαρών περιστατικών εγκληματικότητας μέσα στα ιδρύματα θα επεμβαίνουν και οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας.
  • Επιπλέον θα είναι σε συνεχή επαφή με τις πρυτανικές αρχές, θα έχει σχετική αυτονομία ενώ θα ασχολείται και με θέματα «πολιτικής προστασίας» όπως πυρκαγιές και άλλες καταστροφές στα κτίρια των ΑΕΙ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments