Ελλάδα

Κοντοζαμάνης για εμβόλια: Σε κανονικούς ρυθμούς οι παραδόσεις εμβολίων της Pfizer

Κοντοζαμάνης για εμβόλια: Σε κανονικούς ρυθμούς οι παραδόσεις εμβολίων της Pfizer
Κοντοζαμάνης για εμβόλια: Στο πλαίσιο συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επεσήμανε ακόμη, ότι το σύνολο των παραδόσεων για το πρώτο τρίμηνο του 2021, παραμένει αμετάβλητο.

Τη διαβεβαίωση ότι οι εβδομαδιαίες παραδόσεις των εμβολίων της Pfizer επανέρχονται σε κανονικούς ρυθμούς έδωσε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης. Στο πλαίσιο συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επεσήμανε ακόμη, ότι το σύνολο των παραδόσεων για το πρώτο τρίμηνο του 2021, παραμένει αμετάβλητο.

Απαντώντας στις αιτιάσεις του Ανδρέα Ξανθού από τον ΣΥΡΙΖΑ για προβλήματα στην οργάνωση των εμβολιασμών και την επάρκεια των εμβολίων, ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι αφενός αυξάνονται τα εμβολιαστικά κέντρα και αφετέρου ότι κανείς που το επιθυμεί, όπως οι υπερήλικες, δεν θα μείνουν ανεμβολίαστοι. «Όποιος συμπολίτης μας επιθυμεί να κάνει το εμβόλιο θα το κάνει και υπάρχει σχεδιασμός για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των ειδικών ομάδων του πληθυσμού, όπως είναι οι κατάκοιτοι», είπε.

Τι ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση μετά από τις εισηγήσεις της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας. Λίγο νωρίτερα η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου επιβεβαίωσε ότι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα ανοίξουν την 1η Φεβρουαρίου, με εξαίρεση τα Λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές που θα συνεχίσουν την τηλεκπαίδευση. Στη συνέχεια η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως εξειδίκευσε πώς θα γίνει το άνοιγμα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι το lockdown παρατείνεται για μια ακόμα εβδομάδα από τις 25 Ιανουαρίου. Συνεπώς παραμένουν τα sms, η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό κ.τ.λ. Επίσης, συνεχίζει να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Τι άλλο ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

  • Επιτρέπεται το κυνήγι αγριογούρουνου μόνο στις Περιφερειακές Ενότητες Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης. Θα μπορούν να συμμετέχουν έως 4 άτομα, 2 σε κάθε αυτοκίνητο. Σε περίπτωση παράβασης των μέτρων εκτός από τα χρηματικά πρόστιμα θα αναστέλλονται οι άδειες στους παραβάτες. Για το κυνήγι και το ψάρεμα συνολικά, το θέμα θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στην Επιτροπή. Το ίδιο θα γίνει και για τις αθλητικές δραστηριότητες.
  • Στα ταξί θα επιτρέπονται πλέον δύο άτομα, εκτός του οδηγού.
  • Από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου θα ανοίξουν και τα καταστήματα ΟΠΑΠ, αν το επιτρέπουν, βέβαια, τα επιδημιολογικά δεδομένα. Να σημειωθεί ότι δεν θα ανοίξουν τα ΟΠΑΠ Play.
  • Σε Ανθήλη, Παλαίκαστρο Σητείας, Κάλυμνο και Αργολίδα από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου αίρονται τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα.

Παρατείνονται για ακόμη μια εβδομάδα τα σκληρά περιοριστικά μέτρα σε:

  • Βοιωτία
  • Λέσβο
  • Δήμο Σπάρτης
  • Δήμο Εορδαίας
  • Δ.Ε. Κρόκου
  • Δ.Ε. Σιάτιστας
  • Δήμο Ασπροπύργου
  • Δήμο Αχαρνών

Ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε πως η εικόνα στον Δήμο Αχαρνών προκαλεί ανησυχία καθώς: «τα επιδημιολογικά δεδομένα σε συγκεκριμένες γειτονιές μας προκαλούν ανησυχία γιατί αντί να υπάρχει μείωση υπάρχει αύξηση των ενεργών κρουσμάτων».

Δείτε τη σημερινή ενημέρωση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments