Διεθνή

Ορκωμοσία προέδρου ΗΠΑ: Η κίνηση από τον Τζο Μπάιντεν που δεν κατάλαβε κανείς

Ορκωμοσία προέδρου ΗΠΑ: Η κίνηση από τον Τζο Μπάιντεν που δεν κατάλαβε κανείς
Ορκωμοσία προέδρου ΗΠΑ: Αυτός είναι ο λόγος που επέλεξε ένα συγκεκριμένο τραγούδι να ακουστεί.

Μετά την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις ως του 46ου προέδρου και της 49ης αντιπροέδρου των ΗΠΑ, οι New Radicals ερμήνευσαν το single που είχε φθάσει στην κορυφή των chart, στην εικονική εκδήλωση «Parade Across America».

Πρόκειται για το «You Get What You Give». Για πρώτη φορά από τη διάλυσή του το 1999, το συγκρότημα επανασυνθέθηκε για να ερμηνεύσει την επιτυχία του «You Get What You Give» του 1998 στην τελετή ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν. Γιατί όμως, τόσο ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής όσο και η Καμάλα Χάρις επέλεξαν να ερμηνεύσει το συγκρότημα της alternative rock το συγκεκριμένο τραγούδι;

Σύμφωνα με το Rolling Stone, ο Τζο Μπάιντεν στην αυτοβιογραφία του «Promise Me, Dad» που κυκλοφόρησε το 2017 αποκάλυψε ότι το «You Get What You Give» έγινε το αγαπημένο τραγούδι της οικογένειας του, όταν γιος του Μπο, έδινε μάχη με τον καρκίνο. «Κατά τη διάρκεια του πρωινού, ο Μπο με έκανε να ακούω αυτό που πίστευα ότι ήταν το τραγούδι του, το You Get What You Give από τους New Radicals», έγραψε ο Τζο Μπάιντεν στο βιβλίο.

Lady Gaga, Γκαρθ Μπρουκς και Τζένιφερ Λόπεζ έφεραν τη λάμψη στην τελετή ορκωμοσίας

Μια συγκινημένη Lady Gaga τραγούδησε τη δραματική εκδοχή του εθνικού ύμνου των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ ο Γκαρθ Μπρουκς τραγούδησε α καπέλα στην ορκωμοσία του προέδρου Τζο Μπάιντεν σε μια τελετή για την ενότητα έπειτα από μια διχαστική εκλογή.

Η ποπ σταρ Gaga, ντυμένη με την τεράστια φούξια φούστα και μαύρο τοπ στολισμένο με ένα μεγάλο χρυσό περιστέρι έλαμψε τραγουδώντας «The Star – Spangled Banner» για να στραφεί σε μια στιγμή και να χαιρετίσει την αμερικανική σημαία που κυμάτιζε πάνω από το Καπιτώλιο, την έδρα του Κονγκρέσου που δεκαπέντε ημέρες πριν δέχθηκε την επίθεση των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ με στόχο την ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος.

Πριν από την εμφάνισή της, η Lady Gaga έγραψε στο Twitter ότι προσεύχεται για μια ειρηνική ημέρα. «Πρόθεσή μου είναι να τιμήσω το παρελθόν μας, να επουλώσω το παρόν μας και να παθιαστώ για ένα μέλλον όπου θα δουλέψουμε αγαπημένα μαζί».

Ο τραγουδιστής της country Γκαρθ Μπρουκς, Ρεπουμπλικανός που είχε τραγουδήσει και στην τελετή ορκωμοσίας του Μπαράκ Ομπάμα, έβγαλε το μαύρο Stetson καπέλο του για να τραγουδήσει α καπέλα το «Amazing Grace» και ζήτησε από τους Αμερικανούς που παρευρίσκονταν στην τελετή και όσους την παρακολουθούν από τις τηλεοράσεις τους στο σπίτι, στη δουλειά να τραγουδήσουν μαζί του την τελευταία στροφή, «σαν ένας, ενωμένοι!».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments