Οικονομία

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Πότε θα ξεκινήσουν πληρωμές

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Πότε θα ξεκινήσουν πληρωμές
Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Συνολικά οι αιτήσεις για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5 έφθασαν τις 732.000 ενώ υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις ολοκληρώθηκαν την Τρίτη 19 Ιανουαρίου.

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να πιστωθούν χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων για τον 5ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα σε τηλεοπτικό σταθμό.

Συνολικά οι αιτήσεις για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5 έφθασαν τις 732.000 ενώ υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις ολοκληρώθηκαν την Τρίτη 19 Ιανουαρίου.Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό θα γίνουν οι απαιτούμενοι έλεγχοι και από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσουν οι πληρωμές σε όσους κριθεί ότι πληρούν τις προϋποθέσεις.

Το συνολικό ποσό που θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων της επιστρεπτέας προκαταβολής 5 υπολογίζεται σε πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ.  Αναφορικά με το ποσό της επιστροφής, ο υπουργός δήλωσε πως για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 και 5 το ποσό της επιστροφής ανέρχεται σε 50% ενώ η κυβέρνηση θα αξιολογήσει κάτι αντίστοιχο και για τις τρεις προηγούμενες.

Η μείωση τζίρου θα είναι βασική προϋπόθεση προκειμένου επιχειρήσεις και επαγγελματίες να λάβουν την οικονομική ενίσχυση όσες επιχειρήσεις δήλωσαν ενδιαφέρον είναι υποχρεωμένες να έχουν συμπληρώσει τα στοιχεία πτώσης τζίρου για το διάστημα Νοέμβριο – Δεκέμβριο. Επιπλέον, βασική προϋπόθεση για να λάβει κάποιος την οικονομική ενίσχυση είναι να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας έως και το τέλος Ιουνίου 2021.

Σημειώστε ότι, το 50% της ενίσχυσης που θα λάβουν οι δικαιούχοι δεν θα επιστραφεί ενώ το υπόλοιπο 50% θα ξεκινήσει να αποπληρώνεται από τον Ιανουάριο του 2022 σε 40 μηνιαίες δόσεις. Παράλληλα, ο αρμόδιος υπουργός αναφέρθηκε και στο επίδομα θέρμανσης το ποσό που θα διατεθεί θα ανέλθει σε 100 εκατ. ευρώ έναντι των 85 – 90 εκατομμύρια ευρώ που υπολόγιζε αρχικά το υπουργείο.

Ο κ. Σταϊκούρας υπενθύμισε πως το εύρος του επιδόματος εφέτος είναι από 80 – 650 ευρώ και θα επιδοτούνται, εκτός από την αγορά πετρελαίου, και η αγορά φυσικού αερίου υγραερίου και καυσόξυλων σε οικισμούς με λιγότερους από 2.500 κατοίκους.

Επιστρεπτέα προκαταβολή 6

Εντός του Μαρτίου θα ξεκινήσει ο 6ος κύκλος τις επιστρεπτέας προκαταβολής ανεξάρτητα με το άνοιγμα της αγοράς, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα. Στόχος είναι η ενίσχυση των επιχειρήσεων με κάθε τρόπο,έτσι μέσα στο Μάρτιο ανεξάρτητα από τις υγειονομικές συνθήκες που θα επικρατήσουν θα ανοίξει η πλατφόρμα και για την επιστρεπτέα προκαταβολή 6.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments