Ελλάδα

Ανοιχτά μαγαζιά: «Πατείς με, πατώ σε» σε καταστήματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Ανοιχτά μαγαζιά: «Πατείς με, πατώ σε» σε καταστήματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης
Ανοιχτά μαγαζιά: Πολύς ήταν ο κόσμος που θέλησε να κάνει τα ψώνια του με αποτέλεσμα, σε πολλές περιπτώσεις, να μην εφαρμόζονται τα μέτρα.

Ο κόσμος έχει κουραστεί από το lockdown και βρήκε ευκαιρία να περπατήσει και να ψωνίσει σήμερα Σάββατο τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη. Σε ορισμένες περιπτώσεις δημιουργήθηκαν μεγάλες ουρές από δεκάδες άτομα κυρίως σε μεγάλα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, ενώ γεμάτοι ήταν οι εμπορικοί δρόμοι των δύο πόλεων.

Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας είναι πλημμυρισμένοι από κόσμο, ενώ έξω από τα μαγαζιά υπάρχουν μεγάλες ουρές από καταναλωτές που επιθυμούν να αγοράσουν είδη ρουχισμού κι άλλα προϊόντα ή απλώς να «χαζέψουν» τις βιτρίνες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η οδός Ερμού θυμίζει ημέρες εορτών πριν από την πανδημία, αφού από νωρίς το μεσημέρι χιλιάδες Αθηναίοι έσπευσαν στα καταστήματα του δημοφιλούς δρόμου για να κάνουν τα ψώνια τους.

Ο σχετικά άσχημος καιρός δεν φαίνεται να πτόησε πολλούς από αυτούς που μπορεί να περίμεναν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην αναμονή ώστε να προμηθευτούν, κατά κύριο λόγο, ρούχα και παπούτσια. Οι εκπτώσεις που σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν το 60% αποτελούν το μεγαλύτερο κίνητρο των αγοραστών, οι οποίοι, πάντως. στη συντριπτική πλειοψηφία τους φορούν τις μάσκες τους.

Βέβαια, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου στις ουρές αναμονής δεν τηρούνται κατά γράμμα τα μέτρα κατά του κορωνοιού. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν λαμβάνονται οι κατάλληλες απόστασεις των δύο μέτρων μεταξύ των πελατών. Παρόμοιο σκηνικό επικρατεί και σε άλλες περιοχές της Αττικής. Κι εκεί οι τοπικές αγορές είναι γεμάτες από κόσμο που θέλει επωφεληθεί των μεγάλων εκπτώσεων και να αγοράσει τα προϊόντα που διατίθενται.

Παρόμοια η κατάσταση και στη Θεσσαλονίκη

Εικόνες συνωστισμού παρουσιάζει από το πρωί το κέντρο της Θεσσαλονίκης με τις ουρές έξω από καταστήματα να προβληματίζουν, όπως αναφέρει το GRTimes.gr.

Ουρές δεκάδων ατόμων, κυρίως σε μεγάλες εταιρείες ειδών ένδυσης, καταγράφονται από το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι αποστάσεις σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρούνται ενώ ο κόσμος που περιμένει για να μπει σε συγκεκριμένα καταστήματα καταλαμβάνει πολλές φορές σχεδόν όλο το πεζοδρόμιο, αναφέρει σε ρεπορτάζ του το τοπικό σάιτ.

Αξίζει να διευκρινιστεί ότι οι ουρές σημειώνονται έξω από τα καταστήματα μεγάλων πολυεθνικών, ενώ στη συντριπτική πλειοψηφία των μικρών επιχειρήσεων η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική.

Δείτε το βίντεο

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments