Διεθνή

Μειώθηκε κατά 8% ο πληθυσμός στο Λονδίνο λόγω κορωνοϊού

Μειώθηκε κατά 8% ο πληθυσμός στο Λονδίνο λόγω κορωνοϊού
Λονδίνο κορωνοϊός: Η απώλεια η οποία σε αυτό το επίπεδο θα ήταν ίση με περίπου το 8% του πληθυσμού του Λονδίνου – ήδη γίνεται αισθητή στην αγορά ακινήτων της πόλης.

Για πρώτη φορά σε 30 χρόνια, ο πληθυσμός του Λονδίνου μειώνεται. Ο κορονοϊός ανάγκασε πολλούς κατοίκους να εγκαταλείψουν τη βρετανική πρωτεύουσα, σχολιάζει η εφημερίδα Financial Times. Από το ξέσπασμα της πανδημίας, σχεδόν 700.000 κάτοικοι διαφορετικής εθνικότητας ενδέχεται να έχουν εγκαταλείψει την πόλη, σύμφωνα με εκτίμηση του Κέντρου Οικονομικών Στατιστικών (ESCoE) που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση και να έχουν μετακινηθεί σε άλλες πόλεις της Αγγλίας.

Η απώλεια – η οποία σε αυτό το επίπεδο θα ήταν ίση με περίπου το 8% του πληθυσμού του Λονδίνου – ήδη γίνεται αισθητή στην αγορά ακινήτων της πόλης. Οι τιμές ενοικίασης στο εσωτερικό του Λονδίνου έχουν μειωθεί απότομα από την έναρξη της πανδημίας όπως και ο αριθμός των πωλήσεων ακινήτων στις κεντρικές περιοχές της πρωτεύουσας

Η εφημερίδα εξηγεί ότι με την έναρξη του εμβολιασμού ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι οι «ξένοι» ενοικιαστές και αγοραστές θα επιστρέψουν όταν τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις θα ανοίξουν ξανά.

Οι αριθμοί όμως αποδεικνύουν ότι τους τελευταίους 12 μήνες έως τον Οκτώβριο, τα μέσα ενοίκια στο Λονδίνο μειώθηκαν κατά 6,9%. Στο Kensington & Chelsea, το οποίο φιλοξενεί μερικά από τα πιο ακριβά ακίνητα της πρωτεύουσας, το μέσο ενοίκιο μειώθηκε κατά 10,2% και συνολικά στο Λονδίνο μειώθηκε κατά 15%.

Τζόνσον: Το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού «ίσως είναι πιο θανατηφόρο»

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε απόψε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού που εντοπίστηκε πέρσι στη χώρα ενδέχεται να συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο θανάτου για τους ασθενείς. «Ενημερωθήκαμε σήμερα ότι, πέραν του ότι εξαπλώνεται πιο γρήγορα, φαίνεται τώρα ότι υπάρχουν κάποιες αποδείξεις ότι η νέα παραλλαγή – η παραλλαγή που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο και τη νοτιοανατολική Αγγλία – ενδέχεται να συνδέεται με υψηλότερη θνησιμότητα», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πάντως ότι με βάση όλες τις υπάρχουσες ενδείξεις και τα δύο εμβόλια που χρησιμοποιούνται στη χώρα παραμένουν αποτελεσματικά τόσο για την παλιά όσο και για τη νέα παραλλαγή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments