Διεθνή

Αεροπορική τραγωδία Βραζιλία: Νεκροί ποδοσφαιριστές και πρόεδρος ομάδας [vid]

Αεροπορική τραγωδία Βραζιλία: Νεκροί ποδοσφαιριστές και πρόεδρος ομάδας [vid]
Αεροπορική τραγωδία Βραζιλία: Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Μια νέα αεροπορική τραγωδία σημειώθηκε στη Βραζιλία με τέσσερις ποδοσφαιριστές από τη Palmas Fútbol y Regatas, ομάδα της τέταρτης κατηγορίας, καθώς και τον πρόεδρο Lucas Meira να είναι νεκροί. Η ομάδα είχε προορισμό την Goiânia, όπου θα αντιμετώπιζε τη Vila Nova, με τον αγώνας να γινόταν τη Δευτέρα.

Οι πληροφορίες από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως νεκρός είναι και ο πιλότος του αεροσκάφους που είχε μισθωθεί από την ομάδα για να μεταφέρει τους παίκτες σε παιχνίδι. Από όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, το αεροσκάφος κατέπεσε λίγα λεπτά μετά την απογείωση από το Puerto Nacional.

Θυμίζουμε πως παγκόσμιο σοκ και θλίψη είχε προκαλέσει η αεροπορική τραγωδία στην Κολομβία, πριν από πέντε χρόνια περίπου, όπου αποδεκατίστηκε μια ποδοσφαιρική ομάδα από τη Βραζιλία. Δεκάδες οι νεκροί, με ελάχιστα άτομα να ανασύρονται ζωντανά από τα συντρίμμια, ενώ ο τερματοφύλακας της ομάδας έχασε τη μάχη για τη ζωή στο νοσοκομείο. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Βραζιλίας κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα.

«Εκφράζω την αλληλεγγύη μου αυτές τις πολύ λυπηρές ώρες, που δεκάδες οικογένειες της Βραζιλίας έχουν επηρεαστεί από αυτή την τραγωδία» έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος της Βραζιλίας και συμπλήρωσε το εξής: «Προσφέρουμε οποιαδήποτε μορφή βοήθειας μπορούμε στις οικογένειες. Η αεροπορία και το υπουργείο Εξωτερικών έχουν ήδη ξεκινήσει να εργάζονται. Η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να απαλύνει τον πόνο των οικογενειών της Βραζιλιάνων ποδοσφαιριστών και δημοσιογράφων».

Παρότι αρχικά μεταδόθηκε πως το αεροσκάφος έπεσε λόγω έλλειψης καυσίμων, οι αρχές του αεροδρομίου του Μεντεγίν, ανέφεραν πως  πριν τη συντριβή του το αεροσκάφος ​είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου για βλάβη στα ηλεκτρικά συστήματα, το οποίο ελήφθη από τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου. Η αρμόδια υπηρεσία έδωσε στο αεροσκάφος προτεραιότητα για να προσγειωθεί αλλά δεν πρόλαβε ποτέ να πλησιάσει το αεροδρόμιο, όπως δήλωσε ο Alfredo Bocanegra επικεφαλής της αρχής πολιτικής αεροπορίας της Κολομβίας.

Συντετριμμένοι, οι οπαδοί της ομάδας – σταχτοπούτα, όπως την αποκαλούσε ο Τύπος της Λατινικής Αμερικής, συγκεντρώθηκαν στο στάδιο Arena Conda. Με δάκρυα στα μάτια και κρατώντας λευκώματα και φωτογραφίες της αγαπημένης τους ομάδας, οι φίλαθλοι δήλωναν σοκαρισμένοι από την τραγωδία. «Είμαι στο Ρίο ντε Τζανέιρο και προσεύχομαι για εσάς. Είθε Θεός και η Παναγία μας να στείλουν τους αγγέλους τους για να σας φροντίσουν όλους», έγραψε ένας χρήστης στα social media, ένας από τους δεκάδες που έσπευσαν να γράψουν μερικά λόγια αγάπης και αλληλεγγύης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments