Διεθνή

Κορωνοϊός: Καθηγητής στις ΗΠΑ προβλέπει ότι νέα πανδημία θα απειλήσει 3,5 δις ανθρώπους σε 10 χρόνια

Κορωνοϊός: Καθηγητής στις ΗΠΑ προβλέπει ότι νέα πανδημία θα απειλήσει 3,5 δις ανθρώπους σε 10 χρόνια
Κορωνοϊός: Καθηγητής Νευρο-Ογκολογίας προβλέπει ότι τα επόμενα χρόνια θα υπάρχει έξαρση των πανδημιών και εξηγεί τους λόγους.

Καθηγητής στις Ηνωμένες Πολιτείες περιγράφει ένα ζοφερό μέλλον λόγω των πανδημιών. Πιο συγκεκριμένα, ο Χουάν Φουέγιο (Juan Fueyo), ο οποίος είναι καθηγητής Νευρο-Ογκολογίας στο MD Anderson Cancer Center στο Χιούστον, προβλέπει ότι μια νέα πανδημία θα απειλήσει 3,5 δις ανθρώπους σε 10 χρόνια.

Ο Χουάν Φουέγιο εξέδωσε το τρίτο του βιβλίο με τον τίτλο «Viral» και από τη συνοδευτική επιστολή του βιβλίου, είναι ξεκάθαρος, αλλά και απαισιόδοξος: «Ένας ιός θα είναι ικανός να εξολοθρεύσει ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού. Είναι πολύ πιθανό ότι η γενιά μας θα υποστεί βιβλική καταστροφή και ότι ένας ιός θα σκοτώσει 3,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους στα επόμενα δέκα χρόνια».

Ο καθηγητής Νευρο-Ογκολογίας σημειώνει: «Υπάρχουν περισσότεροι ιοί στη Γη από όσα τ’ αστέρια στο Σύμπαν και υπάρχουν περισσότεροι ιοί σε ένα μόνο ανθρώπινο ον από όσοι άνθρωποι στη Γη. Σε πενήντα χρόνια οι πανδημίες θα έχουν πολλαπλασιαστεί, ενώ κατά την τελευταία δεκαετία έχουμε βιώσει μια έκρηξη πανδημιών», ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Χουάν Φουέγιο.

Στη συνέχεια εξηγεί: «Η κατάσταση επιδεινώνεται λόγω φαινομένων όπως η αποψίλωση των δασών, η εξαφάνιση του οικοσυστήματος της ζούγκλας. Ο κίνδυνος θα αυξάνεται γρηγορότερα, αν δεν κάνουμε κάτι. Ας θυμηθούμε τη μολυσματική ισχύ της ευλογιάς, ή του ιού της πολιομυελίτιδας. Ας φανταστούμε έναν ιό που θα συνδυάζει αυτούς τους δύο. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο επόμενος ιός που θα ευθύνεται για μια νέα πανδημία».

Κριτική και στις κυβερνήσεις για την αντιμετώπισή τους στα θέματα Υγείας

Τέλος, ο Φουέγιο κατέθεσε τη γνώμη του για τη διαχείριση της κατάστασης από διάφορες κυβερνήσεις: «Οι περισσότεροι πολιτικοί έχουν μόνο δύο πράγματα στην ημερήσια διάταξή τους: να αλλάξουν το παρελθόν και να σχεδιάσουν την εκδίκηση τους, και όταν κάτι σαν την Covid-19 έρχεται, δεν τους ταιριάζει τίποτα από αυτά για να την καταπολεμήσουν. Απλά δεν γνωρίζουν τι να κάνουν», λέει.

«Η χρήση της μάσκας έχει πολιτικοποιηθεί, ο αντίκτυπος και ο αριθμός των περιπτώσεων έχει ελαχιστοποιηθεί, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών έχουν διαδραματίσει πολύ αρνητικό ρόλο σε αυτή την πανδημία, σε σύγκριση με την επιστήμη που έχει διαδραματίσει και διαδραματίζει πολύ θετικό ρόλο», σημειώνει ο καθηγητής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments