Ελλάδα

Νίκος Σύψας lockdown: Με αυτές τις εικόνες δεν μπορεί να παραμείνει ανοιχτή η αγορά

Νίκος Σύψας lockdown: Με αυτές τις εικόνες δεν μπορεί να παραμείνει ανοιχτή η αγορά
Νίκος Σύψας lockdown: Ο καθηγητής υποστήριξε ότι με τις εικόνες που είδαμε σε κεντρικές αγορές της χώρας, η αγορά δεν μπορεί να μείνει ανοιχτή.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε το πρωί τη Δευτέρας (25/1) ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας εκφράζοντας την ανησυχία του για τις εικόνες συνωστισμού που σημειώθηκαν μετά το άνοιγμα της αγοράς, ενώ παράλληλα τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την μείωση της κινητικότητας. «Η επιδημία είναι ακόμα άσχημη, ενώ έχει έρθει και η μετάλλαξη η οποία μεταδίδεται ταχύτατα. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να παραμείνει ανοιχτή η αγορά αν συνεχιστούν αυτές οι εικόνες» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για άμεση εισήγηση από την επιτροπή λοιμοξιολόγων για κλείσιμο της αγοράς.

Ο ίδιος δήλωσε πως η αύξηση της κινητικότητας θα φέρει και άμεση αύξηση των κρουσμάτων, ενώ μιλώντας για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων δήλωσε πως τα σχολεία θα ανοίξουν μόνο αν έχουμε σταθερή τάση στα κρούσματα. Ο κ. Σύψας υπογράμμισε επίσης πως το πιο λογικό είναι να ανοίξουν 1η Φεβρουαρίου και ότι είναι υψηλού κινδύνου το άνοιγμα αυτό γιατί τα παιδιά σε αυτές τις βαθμίδες συμπεριφέρονται σαν ενήλικες. Αναφορικά με τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού ο κ. Σύψας δήλωσε πως αυτές σχετίζονται με αυξημένη μεταδοτικότητα και ενδεχομένως με αυξημένη θνησιμότητα, ενώ προς το παρόν φαίνεται να μην επηρεάζεται από το εμβόλιο.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να μπει χρονικό περιθώριο στις αγορές

Εφαρμογή, η οποία θα χρονομετρά τις ώρες που οι καταναλωτές κάνουν τις αγορές τους, μέσα από την πλατφόρμα του e-katanaloti, προανήγγειλε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Διαψεύδοντας κατηγορηματικά για μια ακόμα φορά τα σενάρια περί «κόφτη» στα SMS προς τον πενταψήφιο αριθμό 13033, σημείωσε ότι «μπορεί να υπάρξουν άλλα συστήματα σε σχέση με το χρονόμετρο από την πλατφόρμα του e-katanaloti, τα οποία συζητάμε με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη».

Όπως ανέφερε την πρώτη εβδομάδα «ανοίγματος» του λιανεμπορίου, η αύξηση των SMS ήταν λελογισμένη, κλείνοντας στο +13%. «Υπάρχει και μια υποκατάσταση στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, οι οποίοι πλέον χρησιμοποιούν φόρμες, άρα στην πραγματικότητα το ποσοστό κίνησης είναι λίγο μεγαλύτερο, όμως στον αριθμό των SMS είμαστε μόνο +13%, κατά μέσο όρο δηλαδή περίπου 4.000.000 την ημέρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments