Οικονομία

Εξοικονομώ – Αυτονομώ: Πόσες αιτήσεις εντάχθηκαν στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Εξοικονομώ – Αυτονομώ: Πόσες αιτήσεις εντάχθηκαν στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ
Εξοικονομώ – Αυτονομώ: Ανοιχτή ήταν σήμερα 25 Ιανουαρίου 2021 η πλατφόρμα του προγράμματος «Εξοικονομώ Αυτονομώ» του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος

Ανοιχτή ήταν σήμερα 25 Ιανουαρίου 2021 η πλατφόρμα του προγράμματος «Εξοικονομώ Αυτονομώ» του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος για την υποβολή αιτήσεων για τους κατοίκους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Με το άνοιγμα στις 10 το πρωί της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για υποβολή αιτήσεων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έγινε επί της ουσίας επανεκκίνηση στο πρόγραμμα.  Η πλατφόρμα σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ έκλεισε στις 10:46 το πρωί και υποβλήθηκαν 6.601 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 3.124, δεσμεύοντας ποσό 68,69 εκατ. ευρώ. Η μέση επιχορήγηση ανά εγκριθείσα αίτηση είναι της τάξης των 22.000 ευρώ.

Μετά από τις τεχνικές παρεμβάσεις, στις οποίες προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο μέσος χρόνος δημιουργίας και υποβολής της κάθε αίτησης ανήλθε σε περίπου 15 λεπτά, έναντι χρόνου περίπου 10 λεπτών κατά την προηγούμενη διαδικασία υποβολής.

Σημειώνεται ότι η υποβολή των αιτήσεων είχε μετατεθεί για δύο εβδομάδες προκειμένου να αξιολογηθούν ζητήματα λειτουργίας της πλατφόρμας και συγκεκριμένα προκειμένου να γίνουν αλλαγές που θα επιτρέψουν σε μεγαλύτερο αριθμό ενδιαφερομένων να συμμετάσχει στο πρόγραμμα.

Οι υπόλοιπες ημερομηνίες έχουν ως εξής:

  • Στις 27 Ιανουαρίου ξεκινούν οι αιτήσεις στη Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας
  • Στις 29 Ιανουαρίου αρχίζει η υποβολή στη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
  • Την 1η Φεβρουαρίου θα υποβάλλονται αιτήσεις στη Περιφέρεια Θεσσαλίας
  • Στις 3 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιείται υποβολή των αιτήσεων που αφορούν σε Πολυκατοικίες (Τύπος Α & Β) σε όλη την επικράτεια

Το πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ, με συγχρηματοδότηση Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα συνεχιστεί την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και θα ακολουθήσει την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η έναρξη υποβολής αιτήσεων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας θα γίνει τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021 και την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου θα πάρουν σειρά οι αιτήσεις που αφορούν σε πολυκατοικίες (Τύπος Α & Β) για όλη την επικράτεια.

Τα κίνητρα που παρέχει το πρόγραμμα Εξοικονομώ-Αυτονομώ συνδυάζουν επιχορηγήσεις αλλά και δάνεια με 100% επιδότηση επιτοκίου. Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον από τους δικαιούχους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments