Οικονομία

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Ξεκινούν από σήμερα οι πληρωμές των συνταξιούχων

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Ξεκινούν από σήμερα οι πληρωμές των συνταξιούχων
Συντάξεις Φεβρουαρίου: Ξεκινούν από σήμερα 25 Ιανουαρίου 2021 η πληρωμή των συντάξεων του Φεβρουαρίου

Ξεκινούν από σήμερα 25 Ιανουαρίου 2021 η πληρωμή των συντάξεων του Φεβρουαρίου για τους συνταξιούχους τόσο κύριων όσο και επικουρικών συντάξεων με την καταβολή των χρημάτων να ολοκληρώνεται την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου.

Μετά την απόφαση του υπουργείου Εργασίας και  την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, καταβάλλονται ταυτόχρονα στους δικαιούχους.

Οι ημερομηνίες πληρωμής ανά ταμείο

  • Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2021 με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΜΚΑ: Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Τρίτη 26 Ιανουαρίου θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • Τετάρτη 27 Ιανουαρίου θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών, των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ.
  • Πέμπτη 28 Ιανουαρίου θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.
  • Πέμπτη 28 Ιανουαρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του ΟΠΕΚΑ.

Τι θα γίνει με τις εκκρεμείς συντάξεις και τα αναδρομικά

Την τοποθέτηση ειδικού project manager για τη διεκπεραίωση των εκκρεμών συντάξεων σε συνεργασία με το e-ΕΦΚΑ προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου.

Μέχρι σήμερα οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης για κύριες συντάξεις ξεπερνούν τις 170.000, ενώ υπάρχουν 122.000 εκκρεμότητες που αφορούν την έκδοση επικουρικών συντάξεων και 60.000 αιτήσεις για εφάπαξ παροχές.

Αναδρομικά κληρονόμων

Σε τρεις φάσεις θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους κληρονόμους.

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 232.517 αιτήσεις από κληρονόμους, εκ των οποίων έχουν οριστικοποιηθεί οι 148.870 και έχουν υποβληθεί προσωρινά οι υπόλοιπες 83.647. Επίσης από τις 232.517 αιτήσεις οι  150.893 αφορούν δικαιώματα  χωρίς διαθήκη και οι 81.224 δικαιώματα  με διαθήκη.

Δείτε τις ημερομηνίες

  • Στις 10 Φεβρουαρίου 2021 θα καταβληθούν τα ποσά  στους δικαιούχους που έχουν υποβάλει οριστικά την αίτηση με  όλα τα ζητούμενα πιστοποιητικά και έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς η επεξεργασία του αιτήματος.
  • Στις 10 Μαρτίου 2021 θα πληρωθούν οι κληρονόμοι που θα υποβάλουν οριστικά  τα απαιτούμενα έγγραφα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021. Διευκρινίζεται ότι η προθεσμία της 28ης Φεβρουαρίου 2021 είναι ενδεικτική  και ότι η ηλεκτρονική υπηρεσία θα παραμείνει ανοικτή για την υποβολή δικαιολογητικών και μετά την ημερομηνία αυτή για τις περιπτώσεις εκείνες που θα καθυστερήσει η έκδοση των αναγκαίων
  • Στις 12 Απριλίου 2021 θα καταβληθούν τα αναδρομικά σε όσους έχουν κληρονομικό δικαίωμα από διαθήκη. Στις περιπτώσεις αυτές οι δικαιούχοι θα κληθούν εντός του Φεβρουαρίου να υποβάλλουν επιπλέον στοιχεία της διαθήκης, ώστε να είναι εφικτή η επεξεργασία του αιτήματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments