Θέσεις Εργασίας

Προσλήψεις στο δημόσιο: 500 νέοι μόνιμοι στην Υγεία

Προσλήψεις στο δημόσιο: 500 νέοι μόνιμοι στην Υγεία
Προσλήψεις στο δημόσιο: Οι νέες θέσεις εργασίας θα καλύψουν άγονες θέσεις που είχαν προκηρυχθεί στο παρελθόν και ειδικότητες οι οποίες είναι αναγκαίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Την πρόσληψη 500 μονίμων υπαλλήλων στην Υγεία προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης. Ειδικότερα, δήλωσε πως τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξει προκήρυξη 500 νέων θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού για την κάλυψη άγονων θέσεων.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κατά την ενημέρωση για την πανδημία ο υφυπουργός επισήμανε ότι στην αρχή της πανδημίας ο προγραμματισμός ήταν για 2.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού. Ωστόσο, οι προσλήψεις έχουν ξεπεράσει τις 7.000 λόγω της πανδημίας. Παράλληλα, τόνισε ότι ολοκληρώνονται οι 1.400 θέσεις μόνιμου προσωπικού και τις προσεχείς ημέρες θα προκηρυχθούν επιπλέον 500 θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού.

Οι νέες θέσεις εργασίας θα καλύψουν άγονες θέσεις που είχαν προκηρυχθεί στο παρελθόν και ειδικότητες οι οποίες είναι αναγκαίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επιπλέον επισήμανε πως θα συνεχίσει να ενισχύεται, το σύστημα υγείας, τόσο σε προσωπικό όσο και σε εξοπλισμό, προκειμένου να ανταποκριθεί το σύστημα στις ανάγκες των πολιτών. «Δίνουμε τη μάχη του εμβολιασμού του πληθυσμού, που είναι ένα μεγάλο στοίχημα προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο του πληθυσμού», δήλωσε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Ταυτόχρονα, διευκρίνισε ότι αναδιατάσσονται και αναπροσαρμόζονται οι δυνάμεις του ΕΣΥ, προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του εμβολιασμού και να καλυφθεί το σύνολο του πληθυσμού. Επιπρόσθετος ανέφερε πως όλες οι χώρες χρησιμοποιούν και τα νοσοκομεία ως εμβολιαστικά κέντρα, όλες οι χώρες χρησιμοποιούνε τις δομές της ΠΦΥ, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στον εμβολιασμό.

Όπως είχε αναφέρει και ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας συνεχίζουν οι προσλήψεις τόσο σε νοσηλευτικό προσωπικό όσο και σε γιατρούς, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία. Επιπλέον, συνεχίζεται η σταδιακή λειτουργία νέων ΜΕΘ. Συνολικά υπολογίζεται πως 2158 κλίνες έχουν δεσμευθεί για ασθενείς με COVID -19.

Εμβολιασμός

Ωστόσο, έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός για τα άτομα άνω των 85 ετών, ενώ σε εξέλιξη είναι ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς. Ο εμβολιασμός κατά της covid-19 είναι δωρεάν για όλους. Θα γίνει με δυο δόσεις, όπως υπαγορεύουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά και η παρασκευάστρια εταιρία του εμβολίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments