Πως Να

Πώς να ζεσταίνω τα κρύα πόδια και χέρια μου

Πώς να ζεσταίνω τα κρύα πόδια και χέρια μου
Τι πρέπει να κάνουμε για να είμαστε συνεχώς ζεστοί.

Ο χειμώνας είναι εδώ και οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες τον συνοδεύουν, κάνοντας τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα. Ειδικά για όσους δυσκολεύονται τα ζεσταθούν και τα πόδια τους ή τα χέρια τους είναι συνέχεια παγωμένα. Όσα σκουφάκια, κασκόλ, γάντια και χοντρές κάλτσες και αν φορέσουν το πρόβλημα παραμένει.

Σύμφωνα με την Κλινική του Κλίβελαντ, τα συνεχή κρύα χέρια και πόδια δεν αποτελούν φαινόμενο ανησυχίας.Η κατάσταση είναι κοινή και δεν είναι καθόλου επικίνδυνη. Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν για να το αντιμετωπίσετε;

Φάτε κάτι ζεστό

Έχουμε συνηθίσει να τρώμε ζεστό φαγητό στο μεσημεριανό και το δείπνο μας, αλλά δοκιμάστε να τρώτε ζεστά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας λίγο πιο συχνά. Μια ζεστή σούπα με λαχανικά είναι ιδανικό γεύμα. Φροντίστε να προσθέσετε στη διατροφή σας μερικά μπαχαρικά όπως τζίντζερ, τσίλι, μουστάρδα και κάρδαμο για να βοηθήσετε στην κυκλοφορία του αίματος.

Αποφύγετε την καφεΐνη

Όταν νιώθετε κρύο συνήθως πάτε να ζεσταθείτε με ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ. Ωστόσο αυτό φαίνεται πως δεν βοηθά. Για να ζεσταθείτε επιλέξτε τσάι χωρίς καφεΐνη ή ζεστό νερό με λεμόνι ή ακόμη καλύτερα ένα πράσινο τσάι,που όχι μόνο ζεσταίνει το σώμα, αλλά και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος. Καλό θα ήταν να πίνετε ένα φλιτζάνι τσάι με τζίντζερ 2- 3 φορές την ημέρα.

Φορέστε φαρδιά ρούχα

Το παν είναι να κρατήσετε τα πόδια σας και τα χέρια σας ζεστά μέσω της καλής κυκλοφορίας του αίματος. Παρόλο που θα θέλατε να βάλετε 10 στρώσεις ρούχων τη μια πάνω απ’ την άλλη, αυτό δεν είναι πάντα η καλύτερη ιδέα. Το να φοράτε στενά ρούχα, μπορεί να εμποδίσει την καλή κυκλοφορία του αίματος. Γι’ αυτό είναι καλύτερο να φοράτε χαλαρά ρούχα που δεν σας πιέζουν.

Κάντε μασάζ στα πόδια σας

Το πόδι σας έχει πάνω από 2.000 νεύρα. Αν θέλετε να βοηθήσεις την κυκλοφορία του αίματος, μπορείτε να κάνετε μασάζ. Βάλτε το ένα χέρι στην κορυφή του ποδιού σας και το άλλο χέρι στο κάτω μέρος. Χρησιμοποιήστε και τα δύο χέρια για να τρίψετε το πόδι σας. Επίσης, κάντε μασάζ στα δάχτυλα και στο πέλμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments