Οικονομία

Εκκρεμείς συντάξεις: Πρώτη προτεραιότητα Χατζηδάκη – Τι συζήτησαν με την ΑΔΕΔΥ

Εκκρεμείς συντάξεις: Πρώτη προτεραιότητα Χατζηδάκη  – Τι συζήτησαν με την ΑΔΕΔΥ
Εκκρεμείς συντάξεις: Τηλεδιάσκεψη με την εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ είχε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης όπου αναφέρθηκε και στο θέμα των εκκρεμών συντάξεων.

Τηλεδιάσκεψη με την εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ είχε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης όπου αναφέρθηκε και στο θέμα των εκκρεμών συντάξεων.

Ο αρμόδιος υπουργός χαρακτήρισε το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων ως πρώτη προτεραιότητα του: «Οι εκκρεμείς συντάξεις είναι η Νο 1 προτεραιότητά μου», κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που διοργανώθηκε κατόπιν αιτήματος του συνδικαλιστικού φορέα των δημοσίων υπαλλήλων.

Από πλευράς ΑΔΕΔΥ επισημάνθηκε η σοβαρότητα του θέματος των εκκρεμών συντάξεων και ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη που ανέρχεται στο 50% των αποδοχών τους, τη στιγμή που σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 70%. Ο κ. Χατζηδάκης μίλησε για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων , παρατηρώντας ότι έχει καταγραφεί σημαντική πρόοδος στην καταβολή των εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων. Δεσμεύθηκε δε ότι θα εξετάσει το θέμα του ύψους των προσωρινών συντάξεων σύντομα.

Εργασιακό νομοσχέδιο

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στο εργασιακό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την άνοιξη, σημείωσε ότι οι ρυθμίσεις του επιδιώκουν να ευθυγραμμιστεί η Ελλάδα με τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές.«Θέλουμε να προσαρμοστούμε στις εξελίξεις και να αντιμετωπίσουμε αναχρονισμούς», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι μεγάλο μέρος της εργατικής νομοθεσίας χρονολογείται από τη δεκαετία του ’80, όταν οι συνθήκες ήταν τελείως διαφορετικές.

Επικουρική ασφάλιση

Για το νομοσχέδιο που θα μεταρρυθμίζει το σύστημα της επικουρικής ασφάλισης για τους νέους εργαζομένους και θα ακολουθήσει το εργασιακό, υπογραμμίστηκε από τον κ. Χατζηδάκη και τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Πάνο Τσακλόγλου ότι δεν υπάρχει καμία ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων, καθώς ο φορέας που θα διαχειρίζεται τους «ατομικούς κουμπαράδες» των νέων εργαζομένων που θα ενταχθούν στο καινούριο σύστημα θα είναι αμιγώς δημόσιος.

Τέλος, επί τάπητος τέθηκε από την ΑΔΕΔΥ –μεταξύ άλλων- και η ένταξη ορισμένων κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων (υγειονομικοί, υπάλληλοι ΟΤΑ στις υπηρεσίες καθαριότητας κ.α.) στον κλάδο των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, με τον κ. Χατζηδάκη να παραπέμπει στις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Τσακλόγλου στη Βουλή για το θέμα αυτό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments