Ελλάδα

Κλειστός σταθμός μετρό: Κλείνει το Πανεπιστήμιο – Πώς θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια

Κλειστός σταθμός μετρό: Κλείνει το Πανεπιστήμιο – Πώς θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια
Κλειστός σταθμός μετρό: Ύστερα από εντολή της ΕΛΑΣ.

Ο σταθμός του μετρό στο «Πανεπιστήμιο» κλείνει σήμερα Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, από τις 09:30, λόγω εκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στα Προπύλαια ύστερα από σχετική εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως αναφέρεται, οι συρμοί θα διέρχονται αλλά δεν θα πραγματοποιούν στάση. Ο λόγος είναι το προγραμματισμένο φοιτητών και εκπαιδευτικών στα Προπύλαια το μεσημέρι.

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν ήδη ανακοινώσει στάσεις εργασίας για σήμερα προκειμένου να διευκολυνθούν εκπαιδευτικοί για να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί στη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη και την Πάτρα. Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για τις διατάξεις του νέου νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ και ειδικά για την πρόβλεψη της δημιουργίας ειδικού σώματος φύλαξης στα Πανεπιστήμια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεγάλη αναμένεται να είναι η συμμετοχή στο σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που είναι προγραμματισμένο για τις 13:00 στα Προπύλαια, ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Σε ανακοίνωσή της η  ΑΔΕΔΥ καλεί τα στελέχη να δώσουν το «παρών», αντιδρώντας στην απαγόρευση των κινητοποιήσεων και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Από την άλλη, η ΟΛΜΕ ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου της Νίκης Κεραμέως και αντιτίθεται στη θέσπιση κατώτατης βάσης εισαγωγής, που θα έχει ως αποτέλεσμα «περισσότερα εμπόδια για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να σπουδάζουν». Σχετικά με την ίδρυση σώματος Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, σημειώνει πως «στο Πανεπιστήμιο διαμορφώνεται καθεστώς καταστολής και αστυνομοκρατίας».

Τέλος, η ΔΟΕ ανακοίνωσε τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις τρεις πρώτες του ολοήμερου-απογευματινού. Όπως τονίζει, «δια μέσου του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, συνεχίζεται ο αντιδημοκρατικός κατήφορος επιβάλλοντας, γι’ άλλη μια φορά, απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων μέχρι την 1η Φεβρουαρίου. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρόσχημα την πανδημία οχυρώνεται πίσω από την καταστολή και τον αυταρχισμό, επιδιώκοντας ένα γενικό σιωπητήριο στην ελληνική κοινωνία».

Να σημειωθεί πως φοιτητικό συλλαλητήριο ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας είχε πραγματοποιηθεί και την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021. Με κεντρικό σύνθημα «Ακούστε το καλά τι λένε οι φοιτητές, έξω η ασφάλεια από τις σχολές» οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, ζητώντας να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments