Ελλάδα

Βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο ένας από τους δύο ορειβάτες στον Όλυμπο

Βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο ένας από τους δύο ορειβάτες στον Όλυμπο
Όλυμπος ορειβάτες: Εντοπίστηκε στον Όλυμπο ο ένας από τους δύο ορειβάτες, των οποίων η τύχη αγνοούνταν έπειτα από πληροφορίες για χιονοστιβάδα.

Σοβαρό ορειβατικό ατύχημα σημειώθηκε νωρίτερα την Πέμπτη στον Όλυμπο και, συγκεκριμένα, στην περιοχή Ξερολάκι, όταν χιονοστιβάδα παρέσυρε δύο ορειβάτες.

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ο ένας από τους δύο ορειβάτες που τους παρέσυρε χιονοστιβάδα ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και του δεύτερου ορειβάτη. Όσο περνάει η ώρα και πέφτει το σκοτάδι, τόσο στενεύουν τα περιθώρια για τον εντοπισμό του.

Η ομάδα των ορειβατών αποτελούνταν από τρία άτομα και όταν ο τρίτος είδε τους δύο φίλους του να χάνονται από τη χιονοστιβάδα, ειδοποίησε μέσω ασυρμάτου την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Ωστόσο και όπως ανέφερε στο ethnos.gr ο διευθυντής Επιχειρήσεων της ΕΟΔ, Αλέξανδρος Λιάμος, η επικοινωνία δεν είναι καθόλου καλή, αφού με το ζόρι έφτανε το σήμα από τον ασύρματο. Ο ίδιος σημείωσε ακόμα ότι η θέση Ξερολάκι θεωρείται ως πολύ επικίνδυνη το χειμώνα, διότι πρόκειται για σημείο που συγκεντρώνει πολύ χιόνι και δημιουργούνται συχνά χιονοστιβάδες.

Αυτήν την στιγμή στο σημείο επιχειρούν ομάδα της ΕΟΔ και δυνάμεις της 2ης και 8ης ΕΜΑΚ, καθώς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments