Οικονομία

534 ευρώ: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις για τα ξενοδοχεία – Πώς να κάνετε αίτηση

534 ευρώ: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις για τα ξενοδοχεία – Πώς να κάνετε αίτηση
534 ευρώ: Ξεκίνησε σήμερα η υποβολή του εντύπου από τις επιχειρήσεις που ανήκουν στον ξενοδοχειακό κλάδο , προκειμένου να λάβουν την ειδική αποζημίωση αποδοχών αδείας εργαζομένων των οποίων η σύμβαση είχε τεθεί σε αναστολή εντός του 2020.

Ξεκίνησε σήμερα η υποβολή του εντύπου από τις επιχειρήσεις που ανήκουν στον ξενοδοχειακό κλάδο , προκειμένου να λάβουν την ειδική αποζημίωση αποδοχών αδείας εργαζομένων των οποίων η σύμβαση είχε τεθεί σε αναστολή εντός του 2020.

Το έντυπο είναι διαθέσιμο προς υποβολή από τις επιχειρήσεις  εργοδότες  για το διάστημα από σήμερα 28 Ιανουαρίου έως και 10 Φεβρουαρίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του υπουργού Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη καθορίστηκε ο μηχανισμός για τη λήψη της ειδικής αποζημίωσης των αποδοχών αδείας εργαζομένων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις δωδεκάμηνης λειτουργίας, των οποίων οι συμβάσεις τέθηκαν σε αναστολή εντός του 2020.

Το παραπάνω άρθρο προβλέπει ότι για το χρονικό διάστημα αναστολής των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων εντός του 2020, καταβάλλεται στον εργοδότη, για κάθε εργαζόμενο με σύμβαση πλήρους απασχόλησης, αποζημίωση αποδοχών αδείας που ανέρχεται σε 2/25 επί της μηνιαίας αποζημίωσης ειδικού σκοπού (534 ευρώ), για κάθε μήνα αναστολής της σύμβασης εργασίας τους.

Για εργαζομένους με συμβάσεις μερικής απασχόλησης, η αποζημίωση αυτή καταβάλλεται κατ’ αναλογία των ημερών εργασίας τους.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι επιχειρήσεις-εργοδότες του προαναφερθέντος κλάδου υποχρεούνται να υποβάλλουν ειδικό έντυπο που αναφέρει επτά στοιχεία.

Σημειώνεται τέλος ότι το ειδικό έντυπο «ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ- ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΚΛΑΔΟ, ΔΩΔΕΚΑΜΗΝΗΣ-ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΑΔΕΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΙΧΕ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2020» προστίθεται ως παράρτημα στην απόφαση «Επανακαθορισμός όρων ηλεκτρονικής υποβολής εντύπων αρμοδιότητας Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ)» ( ΦΕΚ Β’ 3520/19.9.2019), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Περιγραφή διαδικασίας υποβολής εντύπου

Το έντυπο υποβάλλεται με τη διαδικασία της πλήρους συμπλήρωσης στοιχείων με απλή καταχώρηση, και με την δυνατότητα προ-συμπλήρωση εργαζομένων από την τρέχουσα κατάσταση, όπου εξαιρούνται οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις δεν τέθηκαν ποτέ σε αναστολή.

Επιλέξτε το μενού [Ειδικού Σκοπού] > [Δήλωση Λήψης Ειδικής Αποζημίωσης Αποδοχών Άδειας] > [Εισαγωγή]. Στη συνέχεια, αφού επιλέξετε το [Παράρτημα] και ως [Είδος Εντύπου] το «Δήλωση Λήψης Ειδικής Αποζημίωσης Αποδοχών Άδειας» κάντε κλικ στο κουμπί [Εισαγωγή].

Στοιχεία των Ενοτήτων:

  • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΟΡΜΑΣ Είναι Συμπληρωμένα μέσω της διαλειτουργικότητας με το ΟΠΣ e-ΕΦΚΑ ή συμπληρώνονται από το σύστημα μετά την οριστικοποίηση του εντύπου.
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
  • ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ
  • Είναι Συμπληρωμένα μέσω της διαλειτουργικότητας με το ΟΠΣ e-ΕΦΚΑ ή αφορούν στοιχεία υποβολών, τα οποία συμπληρώνονται μια φορά για κάθε παράρτημα της επιχείρησης και σε κάθε επόμενη υποβολή είναι προ-συμπληρωμένα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΔΗΛΩΣΗΣ

Αφορούν στοιχεία υποβολών που συμπληρώνονται με επιλογή από λίστα τιμών (Ναι/Όχι). Ερώτημα Α. «Έχει ανασταλεί με εντολή από Δημόσια Αρχή εντός του μηνός Μαρτίου 2020»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments